Klanten

Klanten bepalen het bestaansrecht voor jouw organisatie. 100% relevant voor je klant gaat niet langer alleen over het leveren van goede producten en diensten. Klanten verwachten meer: betekenis en beleving. Wat is jouw identiteit en hoe ben je hier consistent in?
Met klantbeleving (Customer Experience ofwel CX) kun je onderscheid maken en klanten langdurig aan je binden. Onze definitie van Customer Experience is de ervaring van klanten tijdens alle interacties gedurende de hele klantreis. De trend is om de diepere drijfveren van klanten te snappen en een beleving te bieden die daarop aansluit. Samen werken we aan een passende klantbeleving door het inrichten van Customer Experience Management. Dit leidt tot loyaliteit, hogere Customer Lifetime Value, hogere NPS en verhoogde medewerkerstevreden- en betrokkenheid.

Gerelateerde klantcases

Vraag: Hoe gaan we klantgericht werken en nemen we collega’s daarin mee?

Aanpak: Met de nieuwe Service Verbeter Teams zijn we klantbehoeften gaan ontdekken, verbeteringen gaan identificeren en hebben we deze gerealiseerd zodat ondernemers een frictieloze klantervaring hebben bij RVO.

Resultaat: Continu verbeteren, veranderen en vernieuwen van de klantreis vanuit klantbelang.


Vraag: Hoe groeien we van een productgerichte organisatie naar een klantgericht organisatie?

Aanpak: Deze transformatie kent meerdere stappen. Eerst hebben we behoeften en verwachtingen van klanten opgehaald en ambities uitgesproken. Dit is opgenomen in het klantkompas. Dit klantkompas gaf richting aan de CX-roadmap met benodigde verbeteringen voor klanten.

Resultaat: Richting gevormd op klantbeleving.

Vraag: Waar liggen kansen om te groeien in CX volwassenheid?

Aanpak: Middels ons CX-framework hebben we met (data)analyses en interviews een beeld gevormd van de huidige situatie. Daarnaast hebben we advies gegeven waar kansen liggen om te werken aan CX competentie ontwikkeling.

Resultaat: Een CX-roadmap met kansen en uitdagingen.Ga je mee op customer experience avontuur?

Als onderdeel van ons CX Travel Guide avontuur zijn we gestart met CX Travel Guide - De Podcast.
Luister de podcast en leer meer over hoe je 100% relevant voor je klant wordt.  


Vanaf dit jaar is ons boek De CX Travel Guide - Avontuurlijk handboek om aan de slag te gaan met customer experience, verkrijgbaar. Het boek is geschreven door customer experience (CX) experts Nienke Bloem, Evelien van Damme en Karolien van der Ouderaa. Achttien CX-managers van organisaties als AFAS, KPN en Tony’s Chocolonely vertellen over hun ervaringen en geven je tips en tricks. Dit boek is jouw reisgids naar een eigen en consistente klantbeleving van jouw organisatie.


Transformeer naar de organisatie waar jouw klanten echt warm voor lopen en waar ze graag bij willen horen. Klantbeleving maakt daarbij het allergrootste verschil.

Vandaag al aan de slag met CX?

Heb je De CX Travel Guide gelezen en wil je graag aan de slag? Wij hebben de CX-templates uit ons boek beschikbaar gemaakt. Zo kun je direct aan de slag met gedachten op papier zetten, invullen van mogelijke CX-routes en weer doorkrassen! Vul hieronder je naam en e-mailadres in en wij sturen de CX-templates naar je op.


Onze artikelen

Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van het vakgebied. Lees daarover meer in onze publicaties.

Interesse? Of meer weten?

Mail of bel met Nikkie de Bruijn - Practice lead Customer Excellence

088 4040 400 | n.de.bruijn@kirkmancompany.com

arrow_drop_up arrow_drop_down