Video Aspect Ratio: 4:1

Klanten

Klanten bepalen het bestaansrecht voor jouw organisatie. 100% relevant voor je klant gaat niet langer alleen over het leveren van goede producten en diensten. Klanten verwachten meer: betekenis en beleving. Wat is jouw identiteit en hoe ben je hier consistent in?
Met klantbeleving (Customer Experience ofwel CX) kun je onderscheid maken en klanten langdurig aan je binden. Onze definitie van Customer Experience is de ervaring van klanten tijdens alle interacties gedurende de hele klantreis. De trend is om de diepere drijfveren van klanten te snappen en een beleving te bieden die daarop aansluit. Samen werken we aan een passende klantbeleving door het inrichten van Customer Experience Management. Dit leidt tot loyaliteit, hogere Customer Lifetime Value, hogere NPS en verhoogde medewerkerstevreden- en betrokkenheid.

Gerelateerde klantcases

Vraag: Hoe gaan we klantgericht werken en nemen we collega’s daarin mee?

Aanpak: Met de nieuwe Service Verbeter Teams zijn we klantbehoeften gaan ontdekken, verbeteringen gaan identificeren en hebben we deze gerealiseerd zodat ondernemers een frictieloze klantervaring hebben bij RVO.

Resultaat: Continu verbeteren, veranderen en vernieuwen van de klantreis vanuit klantbelang.

Vraag: Hoe groeien we van een productgerichte organisatie naar een klantgericht organisatie?

Aanpak: Deze transformatie kent meerdere stappen. Eerst hebben we behoeften en verwachtingen van klanten opgehaald en ambities uitgesproken. Dit is opgenomen in het klantkompas, wat richting gaf aan de CX-roadmap met benodigde verbeteringen voor klanten.

Resultaat: Richting gevormd op klantbeleving.

Vraag: Waar liggen kansen om te groeien in CX volwassenheid?

Aanpak: Middels ons CX-framework hebben we met (data)analyses en interviews een beeld gevormd van de huidige situatie. Daarnaast hebben we advies gegeven waar kansen liggen om te werken aan CX competentie ontwikkeling.

Resultaat: Een CX-roadmap met kansen en uitdagingen.


Ga je mee op Customer Experience reis?

Luister de CX Travel Guide - de Podcasts, lees de CX Travel Guide, lees onze artikelen of download onze CX-templates

en leer meer over hoe je 100% relevant voor je klant wordt.

Interesse? Of meer weten?

Mail of bel met Nikkie de Bruijn - Practice lead Customer Excellence

088 4040 400 | n.de.bruijn@kirkmancompany.com