Wij zijn Kirkman Company

Een hechte club van authentieke professionals. Eigen...wijs en zonder ego.
Van betekenis willen zijn, maar dan wel op een ondernemende manier.

Onze missie

Wij zorgen voor succesvolle transformaties van organisaties. Samen met ons kan werkelijk iedere publieke en private organisatie 100% relevant worden voor alle stakeholders. Van klanten tot medewerkers, partners en aandeelhouders, het milieu en de maatschappij. Zo maken wij organisaties toekomstbestendig. Samen stellen we de uitdagingen vast. Niet door klakkeloos met een opdracht aan de slag te gaan, maar door ons te richten op de echte opgave die voorligt. Wij weten de belangrijke vragen op tafel te leggen en zijn niet bang om te schuren en wrijven. Zo komen we tot de kern, het echte doel van de transformatie.

Wij ontwikkelen toepasbare strategieën om die vervolgens doelgericht uit te voeren. Daarin trekken we samen op vanuit verschillende rollen. Als trekker, als aanjager en als expert. Wij bieden niet alleen handvatten of zetten het op papier, we krijgen het gedaan! Wij willen daarmee dé partner zijn voor de uitdagingen van vandaag en de kansen van morgen. Voor afdelingen én gehele organisaties. Waarom? Omdat het altijd beter kan of omdat het soms gewoon écht anders moet.

Ons team

Wij zijn een team van 60 gepassioneerde professionals met een sterke eigen identiteit. Onze kernwaarden zeggen veel over hoe wij samenwerken: ondernemend, verbindend, gepassioneerd, eigen…wijs, no guts-no story en non-ego. Wil je ons hele team ontdekken? Klik hieronder!

Onze kernwaarden

Eigen…wijs

Wij dagen uit om anders te denken en de status quo ter discussie te stellen. We nodigen iedereen uit patronen te doorbreken en grenzen te verleggen.

Non-ego

Wij geloven in mensen die het beste in anderen naar boven halen. Mensen die resultaat bereiken dankzij elkaar, niet ten koste van elkaar.

Verbindend

Wij geloven in de kracht van samenwerken. Omdat je samen verder komt én mogelijkheden ontdekt die je zelfstandig niet had gezien.

No guts, no story

Wij geloven in mensen die kansen zien waar anderen stoppen. Omdat je pas écht iets kunt verwezenlijken als je durft te leren van je mislukkingen.

Ondernemend

Wij geloven dat ondernemerschap helpt om écht verantwoordelijkheid te nemen. Eigenaarschap tot het moment dat er een resultaat staat dat er toe doet.

Gepassioneerd

Wij geloven in authentieke mensen, die werken vanuit een intrinsieke passie. Hierdoor sta je als individu in je kracht en staan we samen sterk.

Onze transformatie

Van betekenis zijn, op een ondernemende manier

Van betekenis willen zijn, maar dan wel op een ondernemende manier. Dat is waarom de drie studievrienden Cas, Han en Ivar in 2000 met Kirkman Company zijn gestart. Een geloof dat ons nog altijd drijft en bepalend is voor hoe we ondernemen.

 Sinds onze start in 2000 helpen wij opdrachtgevers in het vinden van het bestaansrecht van hun organisatie en de relevantie voor hun stakeholders. Eerst vanaf een zolderkamer, maar na een paar maanden al vanuit het Nicolaas Klooster in Utrecht. Na vijf jaar verhuisden we naar Baarn en sinds begin 2017 combineren we dat met onze locatie SIF Utrecht. Het tekent onze stormachtige ontwikkeling en het geloof dat je jezelf regelmatig opnieuw uit moet vinden om relevant te blijven.

 Vanaf onze start zijn wij leidend op het gebied van sourcingvraagstukken en begeleiden we organisaties in het maken van keuzes: “wat doe jezelf (Make), wat besteed je uit (Buy) en met welke partners werk je samen (Ally)? We ontlenen onze naam aan Marshall Monroe Kirkman die de kracht van samenwerking tussen organisaties zag en wat je voor alle stakeholders kan bereiken als je dat op een ondernemende manier doet.

 Ondernemen met een missie

De jaren die volgen kenmerkten onze professionele groei. We ontwikkelen ons op verschillende expertise gebieden. Naast Sourcing & Partnerships ook op HR & Change, Digital Transformation, Customer Excellence en New Economy. In 2008 herontdekken wij onze eigen ‘Big Why’ en introduceerden daarmee onze missie: ‘Co-Creating Social Enterprises’. In de jaren die daarop volgen ontwikkelen wij ons verder en leren we dat ‘100% relevantie voor alle stakeholders’ scherper verwoordt waar we voor staan, waarna dat sinds 2017 onze missie is.

 Met het ondernemerschap in ons DNA richtten we vervolgens nieuwe ventures op. YSE, We beat the Mountain, Aim for the Moon, Outside Inc. en de Social Impact Factory Utrecht zijn allen spin-offs die vanuit Kirkman Company zijn ontstaan. Verschillende ventures met één gemeenschappelijk fundament: van betekenis zijn, op een ondernemende manier. Een collectief van ondernemers dat door samenwerking impact realiseert en zich sinds 2015 vertegenwoordigt in één beweging: Powered by Meaning.

 Sinds de zomer van 2016 zijn we B Corp en strategisch partner van B Lab Europe. En sinds 2020 maken we als een van de eersten onderdeel uit van B Corp Way; een online platform voor organisaties die hulp kunnen gebruiken om de transformatie te maken. Dit helpt ons in onze eigen relevantie en is een inspiratie voor de organisaties die we transformeren.

 

Betrokken en gepassioneerde professionals

We zijn een club van betrokken en gepassioneerde professionals. We kennen een informele én professionele cultuur met een platte structuur. Al jaren bouwen we met gezond verstand en zonder targets aan een succesvolle club. We zijn ambitieus en werken aan groei voor alle stakeholders. We zetten onze professionals aan het stuur, zonder allerlei mechanismen die afleiden van waar het werkelijk om draait.
 Wij willen onze professionals de ruimte geven die helpt om te doen wat nodig is. Dit heeft ons en onze klanten alleen maar succesvoller gemaakt. Het geeft mensen meer werkplezier en de ruimte om samen te ondernemen. En het versterkt onze relevantie en continuïteit op de lange termijn.

 Vandaag de dag zijn we nog steeds groeiende om organisaties nóg beter te kunnen begeleiden naar meer relevantie voor alle stakeholders. Zodat organisaties vandaag voorbereid zijn op de wereld van morgen. En dat blijven we doen vanuit verschillende expertisegebieden. Altijd herkenbaar als een bewogen club van bevlogen mensen, op een eigen…wijze manier, zonder ego en samen met onze klanten en opdrachtgevers. Met veel passie en vanuit een herkenbare aanpak. Van betekenis zijn, op een ondernemende manier.