Welkom! Op deze pagina vind je een overzicht van de podcasts van Kirkman Company. In deze podcastseries delen we onze kennis van en ervaring met onze expertisegebieden en interviewen we business leaders, smaakmakers en vakgenoten.

Naar CX Travel Guide - De Podcast

Naar Impact Ecosystemen - De PodcastNaar Leiders van Transformatie - De Podcast

 

CX Travel Guide - De Podcast

In navolging op ons boek De CX Travel Guide zijn we  CX Travel Guide - De Podcast gestart om zo succesverhalen in de CX-wereld breed te delen en het CX-vakgebied verder te ontwikkelen. Luister de podcasts en leer meer over hoe je 100% relevant voor je klant wordt. Klantbeleving, customer experience of CX genoemd, speelt hierbij een belangrijke rol. Veel organisaties zijn bezig met CX en wij zien dat er veel mooie stappen gezet worden. 

Deze worden alleen niet altijd gedeeld, dat zou wat ons betreft meer mogen. Daarom gaat Nikkie de Bruijn (Practice Lead Customer Excellence bij Kirkman Company), in gesprek met verschillende CX-managers om meer te weten te komen hoe zij succesvol zijn in CX-management.

#23 CX bij Tony’s Chocolonely: ‘Duchess Chocopreme’ Ester van Dusseldorp over Tony’s Open Chain, het bewaken van je missie en de balans tussen impact en winst

“Samen maken we 100% slaafvrij de norm in chocolade”. Maar hoe pak je dat aan? En hoe neem je je klanten mee in deze prachtige maar ambitieuze missie? Welke samenwerkingen ga je aan en hoe balanceer je het maken van winst met het realiseren van zo’n missie? 


Dit en meer bespreken we met Ester van Dusseldorp, ‘Duchess Chocopreme’ bij Tony’s Chocolonely in de nieuwe aflevering van CX Travel Guide - de podcast. Luister nu naar aflevering 23, waarin Ester ons meeneemt in de successen en uitdagingen die komen kijken bij een bedrijf waar de missie altijd centraal staat. Ze vertelt hoe Tony’s de hele chocoladebranche probeert te transformeren en hoe het bedrijf omgaat met de balans tussen het maken van winst en het realiseren van de missie. Ook behandelen we weer vragen van luisteraars en leggen we Ester dilemma's voor in #Keuzestress. Mis ‘m niet!


Ben jij benieuwd naar het verhaal van Ester? Luister dan naar deze podcast.

De shownotes van deze podcast

null In contact komen met Ester kan via LinkedIn

null In contact komen met host Nikkie kan ook via LinkedIn

null Ideeën, complimenten of feedback over deze podcast? Mail dan onze collega Chris Barhorst

#22 CX bij de KvK: Practice Lead CX Martijn Lentz over klantgerichte transformatie binnen de overheid, de 'Aanpak Levensgebeurtenissen' en de overheidsbrede CX community

De overheid als één groot ecosysteem, met klantreizen die verder gaan dan 1 organisatie en naadloos op elkaar aansluiten. Zie je het al voor je? 


Dit en meer bespreken we met Martijn Lentz, Practice Lead CX bij de Kamer van Koophandel in de nieuwe aflevering van CX Travel Guide - de podcast! Luister nu naar aflevering 22, waar Martijn vertelt over de klantgerichte transformatie die gaande is binnen de overheid, de aanpak levensgebeurtenissen van de KVK en het belang van een overheidsbrede CX community. Ook behandelen we weer vragen van luisteraars en leggen we Martijn dillema’s voor in #Keuzestress.


Ben jij benieuwd naar het verhaal van Martijn? Luister dan naar deze podcast.

De shownotes van deze podcast

null In contact komen met Martijn kan via LinkedIn

null In contact komen met host Nikkie kan ook via LinkedIn

null Ideeën, complimenten of feedback over deze podcast? Mail dan onze collega Chris Barhorst

#21 CX bij Dille & Kamille: CEO Hans Geels over Green Friday, de ‘verwende’ klant en de balans tussen klantgerichtheid en duurzaamheid

New year, new format! CX Travel Guide - de podcast is in een nieuw jasje gestoken. Nikkie de Bruijn (Practice lead Customer Excellence bij Kirkman Company) is de kersverse host en gaat in gesprek met niemand minder dan Hans Geels - CEO van Dille & Kamille. Hans vertelt over de Green Friday actie van Dille & Kamille, de hoge verwachtingen van de ‘verwende’ consument en hoe je als organisatie samen met je klanten een positieve impact kan maken. 


Hans geeft o.a. antwoord op de vragen: Hoe is het idee van Green Friday ontstaan? Op welke manier combineert Dille & Kamille commercieel succes met maatschappelijke doelstellingen? Wie draagt de verantwoordelijkheid voor een duurzame samenleving? En wat is de rol van klanten in deze transitie?


Ben jij benieuwd naar het verhaal van Hans? Luister dan naar deze podcast.

De shownotes van deze podcast

null In contact komen met Hans kan via LinkedIn

null In contact komen met Nikkie de Bruijn kan ook via LinkedIn

null Meedoen met onze podcast? Of tips, ideeën of feedback over hoe de podcast?

Mail dan onze collega Chris Barhorst

#20 CX bij Vattenfall: over drievoudige winst bij de internationale CX awards, het belang van storytelling en hoe je door een energiecrisis heen surft - in gesprek met Bram Drewes, Director CX Management bij Vattenfall

De allereerste gast van de CX Travel Guide podcast is terug! Bram Drewes, Director CX Management bij Vattenfall, neemt ons mee in de fascinerende ontwikkeling van Vattenfall tijdens de afgelopen jaren. Bram en zijn team hebben onlangs 3 (!) prijzen binnengesleept bij de internationale CX awards. Hij vertelt over het belang van storytelling als CX leider en neemt ons mee in de gelijkenissen tussen zijn surf avontuur in Australië en de impact van de energiecrisis op Vattenfall.


Vragen die Bram beantwoordt zijn o.a.: Wat zijn de belangrijke stappen die je hebt gezet sinds jullie zijn begonnen met CX management bij Vattenfall? Hoe kom je tot gedegen klantbeloften vanuit een outside-in perspectief? Wat voor effect heeft de energiecrisis op klanten van Vattenfall gehad? En op jou als leider?


Ben jij benieuwd naar het verhaal van Bram? Luister dan naar deze podcast.null


De shownotes van deze podcast

null In contact komen met Bram kan via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Wil je meedoen met onze podcast of heb je tips over hoe wij onze podcast beter kunnen maken?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#19 CX bij RVO: lef hebben, blijven fietsen en de verantwoordelijkheid voor het neerzetten van een goede klantbeleving als overheidsorganisatie - in gesprek met Robert Vels, lead CX bij RVO

Deze keer te gast in de CX Travel Guide podcast: Robert Vels, lead Customer Experience bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Robert vertelt over de verantwoordelijkheid van een overheidsorganisatie om een goede klantbeleving neer te zetten, juist omdat men niet kan kiezen voor een alternatieve organisatie. Ook deelt hij hoe je met een gezonde dosis lef het verschil kunt maken als CX-leider.


Vragen die Robert beantwoordt zijn o.a.: Wat is jouw visie op de toekomst van dienstverlening van de overheid? Hoe zorg je voor aansluiting bij de wensen en behoeften van ondernemers en organisaties? Hoe krijg je CX ingebakken in de organisatie cultuur?


Ben jij benieuwd naar het verhaal van Robert? Luister dan naar deze podcast.

De shownotes van deze podcast

null In contact komen met Robert kan via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Wil je meedoen met onze podcast of heb je tips over hoe wij onze podcast beter kunnen maken?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#18 CX is a pilgrimage: een terug- en vooruitblik met Nienke Bloem

In de achttiende aflevering van de CX Travel Guide podcast zijn de rollen omgedraaid! Nienke Bloem is dit keer te horen als gast, met Leon Bosma als host. 

Nienke vertelt over haar recente pilgrimage door Italië en de gelijkenissen die ze daarin zag met customer CX management. Ze staat stil bij de belangrijkste lessen, uitdagingen en succesfactoren voor CX professionals. 

Vragen die Nienke beantwoordt zijn o.a.: Hoe ben jij als een van de eerste in Nederland in aanraking gekomen met CX? Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een succesvol CX programma? Wat kunnen we leren in jouw nieuwe boek ‘CX is a pilgrimage’?

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Nienke? Luister dan naar deze podcast.

De shownotes van deze podcast

null In contact komen met Nienke kan via LinkedIn

null Nienke haar boek ‘CX is a pilgrimage’ is online te bestellen via Managementboek en verschijnt binnenkort ook op Audible

null In contact komen met Leon Bosma kan ook via Linkedin 

null Wil je meedoen met onze podcast of heb je tips over hoe wij onze podcast beter kunnen maken?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#17 CX bij Grodan: De ideale voedingsbodem voor een goede klantbeleving

In de zeventiende aflevering van de CX Travel Guide podcast is Gerda Swinkels aan het woord, samen met onze host Nienke Bloem.

Gerda is Head of Customer Experience bij Grodan. Zij vertelt hoe ze in aanraking is gekomen met CX, over het belang van het meenemen van het MT in je CX initiatieven en over de Efteling als inspiratiebron…

Vragen die door Gerda beantwoord worden zijn o.a.: Hoe ben je binnen Grodan begonnen met CX? Op welke manier meten jullie klantbeleving bij Grodan? Hoe zet je een succesvol CX ambassadeursprogramma op?

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Gerda? Luister dan naar deze podcast.

De shownotes van deze podcast

null Tips voor Gerda kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Op dit moment is er geen zakelijk contact met de CX Ambassadeurs in Rusland in verband met de oorlog in Oekraïne.

Dit bericht van ROCKWOOL is van toepassing over het zaken doen in Rusland.

null Wil je meedoen met onze podcast of heb je tips over hoe wij onze podcast beter kunnen maken?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#16 CX bij Hiltermann Lease: Met het MT naar Moments of Truth werken

In de zestiende episode van de CX Travel Guide podcast is Eelco Postma aan het woord, samen met onze host Nienke Bloem. Eelco is Marketing & CX Manager bij Hiltermann Lease. Hij vertelt hoe ze bij Hiltermann het motto “Klanttevredenheid is ons mooiste bezit, al het andere kun je leasen” in de praktijk brengen.

Vragen die door Eelco beantwoord worden zijn o.a.: Wat zijn de voor- en nadelen van het onderbrengen van CX bij marketing? Hoe bewijs je dat je resultaat hebt behaald met CX initiatieven? Hoe neem je de leiders binnen jouw organisatie mee in het onderwerp klantbeleving en hoe geef je hen een rol hierin?

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Eelco? Luister dan nu de podcast!

De shownotes van deze podcast

null Tips voor Eelco kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Wil je meedoen met onze podcast of heb je tips over hoe wij onze podcast beter kunnen maken?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#15 CX bij AFAS: Monkey Milestones, LEGO en Customer Experience

Onze scherpe host Nienke Bloem CCXP CSP vraagt Martijn Delahaye, Directeur Marketing & Communicatie, naar de manier waarop AFAS Software klantbeleving ingericht heeft. AFAS staat bekend om haar klantgerichtheid, wat het inkijkje dat Martijn biedt heel waardevol maakt.


Vragen die Martijn beantwoordt zijn o.a.: Hoe organiseer je de manier waarop je naar de klant luistert? Hoe hou je je organisatie creatief en geïnspireerd? Hoe maak je keuzes tussen meetbare en niet-meetbare activiteiten? 

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Martijn? Luister dan nu de podcast!

De shownotes van deze podcast

null Tips voor Martijn kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Wil je meedoen met onze podcast of heb je tips over hoe wij onze podcast beter kunnen maken?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#14 CX bij Ahold Delhaize Pensioen: Zweten voor een succesvolle Customer Experience

In de veertiende aflevering van de CX Travel Guide podcast is Esther Keizer aan het woord in combinatie met onze host Nienke Bloem. Esther is Manager Customer Experience & Communication bij Ahold Delhaize Pensioen. Dit betekent dat zij de lastige taak heeft de klantbeleving vorm te geven bij een complexe organisatie als een pensioenfonds. 


Vragen die door Esther behandeld en beantwoord worden zijn o.a. : Hoe hou je klantbeloftes concreet en vermijd je een grijze massa aan woorden? Hoe neem je als leider mensen mee in een CX-verandertraject? Hoe hou je als een complexe organisatie met veel stakeholders de focus op je klant?null


De shownotes van deze podcast

null Tips voor Esther kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Wil je meedoen met onze podcast of heb je tips over hoe wij onze podcast beter kunnen maken?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#13 CX bij Schiphol: Van een seamless tot personalized & memorable reis

Tijdens deze aflevering wordt Wieke Vrielink geïnterviewd door Nienke Bloem. Wieke is Head of Marketing & Customer Experience bij Schiphol. Schiphol is de derde luchthaven van Europa wat betreft het aantal reizigers en voor vracht.


Een selectie van vragen waar Wieke antwoord op geeft: Wat is de CX-strategie van Schiphol en hoe nemen jullie daar collega's in mee? Hebben jullie gedefinieerd wanneer klantbeleving bij Schiphol goed is en hoe ziet dat eruit? Welke uitdagingen zijn jullie tegengekomen in de coronaperiode? Hoe gebruiken jullie data en inzichten om tot een betere klantbeleving te komen?
Ben jij benieuwd naar het verhaal van Wieke? Luister dan naar deze podcast.
De shownotes van deze podcast

null Tips voor Wieke kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Wil je meedoen met onze podcast of heb je tips over hoe wij onze podcast beter kunnen maken?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#12 CX bij Centraal Beheer: Van ‘meeluisterweken’ tot klantarena’s en ‘kleine-deukjes-dagen’

In deze aflevering gaat host Nienke Bloem het gesprek aan met Yvette Stegeman. Yvette is Teamlead 'Blije Klanten' oftewel CX-manager bij Centraal Beheer. Samen met het team is zij verantwoordelijk voor de klantbeleving bij één van de grootste verzekeraars van Nederland.


Vragen die Yvette beantwoord zijn: Wanneer is een klantbeleving goed bij Centraal Beheer? Hoe verweven jullie de gewenste klantbeleving in digitale kanalen naar jullie klanten? Hoe gebruiken jullie data en inzichten om te komen tot die betere klantbeleving? Welke uitdagingen ken jij in je CX-rol?
En welke successen hebben jullie met het team afgelopen jaar/jaren behaald? Luister het verhaal van Yvette over klantbeleving bij Centraal Beheer en hoe ze van denken naar doen gaan. null


De shownotes van deze podcast

null Tips voor Yvette kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Wil je meedoen met onze podcast of heb je tips over hoe wij onze podcast beter kunnen maken?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#11 Het beste van de eerste 10 inspirerende CX-managers

In totaal zijn er nu tien podcasts gemaakt met tien verschillende CX-managers. In deze speciale aflevering interviewt onze host Nienke Bloem geen CX-manager, maar onze eigen CX-collega Karolien van der Ouderaa. Zij is Principal CX-consultant en stille kracht achter de schermen van CX Travel Guide de podcast.  Samen blikken zij terug op het beste van de eerste tien CX-managers. 


Dit is wat je  onder andere  in deze podcast voorbij hoort komen: Wat kun je leren van de CX-strategie van TUI? Hoe zet bol.com data in voor een gemakkelijke klantenreis? Hoe zet het Rijksmuseum digitaal contact in rondom een museumbezoek? En wat doet PostNL om regie op de klantreis te voeren? Luister deze podcast zodat je weet welke van de voorgaande tien edities je ter verdieping op een specifiek onderwerp wilt beluisteren.null


De shownotes van deze podcast

Klik hier als je wilt weten wat de goedmaker van bol.com is 

 In contact komen met Nienke Bloem kan via LinkedIn

   Wil je meedoen met onze podcast of heb je tips over hoe wij onze podcast beter kunnen maken?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#10 CX bij PostNL: Klant centraal door 40.000 oranje harten bij medewerkers

In deze alweer 10e aflevering laat Kees Klink, Directeur Klant & Kwaliteitsmanagement bij PostNL, zich het hemd van het lijf vragen door onze podcast host Nienke Bloem. Kees is samen met zijn team verantwoordelijk voor de klantbeleving bij het Nederlandse postbedrijf. 


Vragen die Kees onder andere beantwoordt, zijn: Wat waren de eerste stappen in de CX-reis toen jullie bij PostNL zijn gestart met CX-management? Wanneer is een klantbeleving bij jullie ‘goed’ (B2C en B2B; zit daar een verschil)? En hoe verweven jullie die gewenste klantbeleving in de contactmomenten met klanten (heb je voorbeelden digitaal en offline?) Luister het hele verhaal van Kees in onderstaande podcast.null


De shownotes van deze podcast

null Tips voor Kees kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Heb je tips over hoe je contact en interactie met collega's behoudt en/of hoe je de inspiratie op CX van buitenaf organiseert?
 Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#9 CX bij Rijksmuseum: Het succes van storytelling en de strategie connect, collectie, conversie

Dit keer spreekt onze host Nienke Bloem Nanet Beumer, Head of Digital bij Rijksmuseum. Samen met haar team is zij verantwoordelijk voor de (digitale) klantbeleving bij één van de zestien rijksmusea in Nederland.  


Vragen die in deze podcast voorbijkomen zijn: Hoe verweven jullie de gewenste klantbeleving in de digitale kanalen/middelen naar jullie bezoekers? Welke grote uitdagingen kent digital/CX in deze tijden van COVID-19, voor Rijksmuseum en specifiek jouw rol? Welke successen op het gebied van digital heb je afgelopen jaren behaald en wat waren de grootste learnings onderweg op jullie CX-digital-reis? Luister de podcast!De shownotes van deze podcast

null Complimenten of feedback over het Rijksmuseum voor Nanet kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Heb je tips over hoe je contact en interactie met collega's behoudt en/of hoe je de inspiratie op CX van buitenaf organiseert?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#8 CX bij TUI: Wow-momenten creëren voor, tijdens en straks ook na pandemie

In deze achtste aflevering gaat host Nienke Bloem in gesprek met Cécilia Trussart, Head of Customer Expierence & Quality Management Benelux bij TUI. Daar is zij verantwoordelijk met haar teamleaden voor een Trustworthy, Unique en Inspiring klantbeleving bij de reizigers van TUI. 


Wat is de impact van de pandemie op TUI en tegen welke uitdagingen lopen Cécilia en haar team aan? Hoe gebruiken zij data en customer insights om tot betere klantbeleving te komen en hoe worden collega's in verschillende afdelingen meegenomen in die klantbeleving? Je hoort het verhaal van Cécilia Trussart in onderstaande podcast.null


De shownotes van deze podcast

null Tips voor Cécilia kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Heb je tips over hoe je contact en interactie met collega's behoudt en/of hoe je de inspiratie op CX van buitenaf organiseert?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#7 CX bij Cygnific: Persoonlijke klantbeleving, ook nog eens efficiënt! 

Dit keer wordt Ramón Delima, CEO bij Cygnific, geïnterviewd door onze host Nienke Bloem. Met zijn team verzorgt Ramón alle klantcontacten van KLM, haar SkyTeam partners en o.a. Rituals. Zij ondersteunen deze klanten 24/7 door het verzorgen van hun omni-channel klantcontact.


Vragen die in deze podcast beantwoord worden, zijn: Hoe verzorgen jullie persoonlijke klantcontact in combinatie met een efficiënte afhandeling? Wat zijn jullie uitdagingen in jullie CX-reis en wat zijn de successen die jullie met CX met Cygnific hebben bereikt? Luister het verhaal van Ramón Delima in onderstaande podcast.
De shownotes van deze podcast

null Tips voor Ramón kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Heb je tips over hoe je contact en interactie met collega's behoudt en/of hoe je de inspiratie op CX van buitenaf organiseert?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn


#6 CX bij CitizenM: Digitaliseren en toch een persoonlijke klantbeleving

Host Nienke Bloem gaat in deze (alweer) zesde aflevering in gesprek met Casper Overbeek, Chief Digital & Experience Officer (CXO) bij CitizenM.
Hij houdt zich samen met zijn team bezig met de klantbeleving bij deze internationale hotelketen.


Vragen die deze aflevering voorbij komen zijn: Wat waren de eerste stappen in jullie CX-reis en wat zijn de grootste successen die geboekt zijn. Maar ook: hoe gebruiken jullie data en inzichten voor het verbeteren van de klantbeleving? Luister naar deze en meer antwoorden in onderstaande podcast.De shownotes van deze podcast

null Klik hier als je meer wilt weten over Rijn Vogelaar - Super Promotors

null Tips voor Casper kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Heb je tips over hoe je contact en interactie met collega's behoudt en/of hoe je de inspiratie op CX van buitenaf organiseert?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#5 CX bij Interpolis: Boardcommitment en aan de slag met klantreizen

In deze aflevering vraagt host Nienke Bloem het hemd van het lijf van Judy Wisselaar, Customer Experience Manager bij Interpolis. Judy is samen met haar team verantwoordelijk voor de klantbeleving bij deze verzekeringsmaatschappij.


Hoe is CX georganiseerd binnen Interpolis? Welke elementen kent de CX-Governance? Hoe pakt Judy haar rol en haar CX-autoriteit in de organisatie, hoe is dat zichtbaar? Deze vragen en meer worden beantwoord door Judy in onderstaande podcast.null


De shownotes van deze podcast

null Klik hier als je meer wilt weten over Rijn Vogelaar - Super Promotors

null En klik hier als je meer wilt weten over Green Piramids to Pancakes

null Het nummer van AC/DC - Highway to Hell

null Tips voor Judy kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Heb je tips over hoe je contact en interactie met collega's behoudt en/of hoe je de inspiratie op CX van buitenaf organiseert?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#4 CX bij Kramp: Focus en geduld om succesvol te zijn

In onze vierde podcast interviewt Nienke Bloem Friederike Niehoff, Customer Experience Manager bij Kramp. Friederike is samen met haar team verantwoordelijk voor klantbeleving bij KRAMP; Europa’s grootste specialist in onderdelen en accessoires voor de agrarische industrie.


In deze aflevering hoor je wat de rol van Friederike is bij het CX-team en waarom CX voor haar een interessant vakgebied is. Wat is hun CX-Ambassador programma en waarom zijn zij dit begonnen? Welke succes(sen) hebben ze behaald op het gebied van CX en tegen welke uitdagingen liepen ze aan?  Je hoor het verhaal van Friederike in onderstaande podcast.

 

 

null


De shownotes van deze podcast

null Klik hier als je meer wilt weten over Insights Discovery als basis voor klantpersona's 

null Tips voor Friederike kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Heb je tips over hoe je contact en interactie met collega's behoudt en/of hoe je de inspiratie op CX van buitenaf organiseert?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#3 CX bij Heineken: Geef mandaat en maak zo snelheid

Dit keer gaat onze host Nienke Bloem in gesprek met Marieke Heemskerk, Head of Customer Experience bij Heineken, waar zij met haar team verantwoordelijk is om the best customer experience voor alle Nederlandse horecaklanten te leveren. 


Vragen die in deze podcast worden beantwoord zijn: Hoe zijn zij gestart met CX? Hoe gebruiken zij data en inzichten om te komen tot betere klantbeleving? Wat zijn de grootste learnings onderweg op hun CX-reis? Wat is een klantverhaal wat je nooit meer vergeet? Luister de podcast om meer over de CX-reis van Heineken te horen.null


De shownotes van deze podcast

null Tips voor Marieke kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Heb je tips over hoe je contact en interactie met collega’s behoudt en/of hoe je de inspiratie op CX van buitenaf organiseert?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn 

#2 CX bij bol.com: Van onderbuik naar onderbouwing

In deze tweede podcast gaat host Nienke Bloem het gesprek aan met Jeroen Velthof, Manager Customer Happiness Analytics bij bol.com. Hij is samen met zijn team verantwoordelijk voor CX-data analyse en de inzichten hieruit de organisatie inbrengen.


Hoe succesvol zijn zij in CX-management? Wat zijn de uitdagingen in hun CX-reis met name op het gebied van data in klantbeleving? Hoe gebruiken zij data en inzichten om te komen tot een betere klantbeleving en wat zijn de grootste learnings, in het gebruik van data en analytics, onderweg op hun CX-reis?  Je hoort het allemaal in onderstaande podcast.null


De shownotes van deze podcast

null Tips voor Jeroen kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Heb je tips over hoe je contact en interactie met collega’s behoudt en/of hoe je de inspiratie op CX van buitenaf organiseert?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

#1 CX bij Vattenfall: Geloof en daadkracht

In de eerste CX Travel Guide - De Podcast interviewt Nienke Bloem Bram Drewes, directeur Customer Experience bij Vattenfall Nederland. Als CX-leider is hij samen met zijn team continue bezig met het optimaliseren van de klantreis en klanten te verrassen in hun verschillende klantreizen. 


     Wil je (meer) weten hoe Vattenfall Nederland succesvol is in CX-management? Wat waren de redenen om te starten met CX-management en wat  waren daarbij de eerste stappen? Wat zijn de uitdagingen in hun CX-reis en welke succes(sen) hebben ze afgelopen jaren behaald? Luister dan naar onderstaande podcast.De shownotes van deze podcast

null Blog van Steven van Belleghem

 null Tips voor Bram kun je sturen via LinkedIn

null In contact komen met Nienke Bloem kan ook via LinkedIn

null Heb je tips over hoe je contact en interactie met collega’s behoudt en/of hoe je de inspiratie op CX van buitenaf organiseert?
Mail dan onze collega Nikkie de Bruijn

Interesse? Of meer weten?

Mail of bel met Nikkie de Bruijn - Practice lead Customer Excellence

088 4040 400 | n.de.bruijn@kirkmancompany.com

Impact Ecosystemen  - De Podcast

Impact Ecosystemen - De Podcast

“Een impact ecosysteem is een systeem dat je schouder aan schouder met verschillende stakeholders probeert te bouwen en waarmee je oplossingen probeert te verzorgen. Daar heb je overheid, burgers en het bedrijfsleven voor nodig.”

Hier vind je de podcastserie over impact ecosystemen.  Tijdens de podcast komen experts en gasten uit het bedrijfsleven aan het woord over wat een impact ecosysteem nou precies is, welke uitdagingen deze samenwerkingsvorm met

zich meebrengt en waarom het in de huidige tijd noodzakelijk is om aan systeemdenken te

doen. De podcast serie bestaat uit 4 afleveringen.


#4 - De aflevering over het meten van impact

“Ik vind het jammer dat er zo vaak wordt geschermd met allerlei impactdoelstellingen en dat er dan ook zogenaamd impact wordt gemeten, maar dat het helemaal niet in lijn is met elkaar. En dat vind ik zonde, eigenlijk is dat ook een soort greenwashing”

Aflevering 4 van het eerste seizoen van Impact-ecosysteem de Podcast is de laatste van dit seizoen en we sluiten af met een knaller! Karen Maas, Wetenschappelijk directeur bij Impact Centre Erasmus (ICE) neemt ons in deze aflevering mee in het impactdenken. Hoe zet je dat in om je impact goed te kunnen meten, welke valkuilen liggen er op de loer, wat kan je zelf doen en waar moeten we misschien ook wat kritischer zijn? Je hoort in deze, voorlopig, laatste aflevering.#3 - De aflevering over de circulaire bouweconomien

“We willen het hebben over een systeemverandering over een circulaire economie, maar we willen alles blijven meten en aantonen en meten vanuit indicatoren die bedacht zijn vanuit een lineaire economie.”

In de derde aflevering van onze podcast reeks over impactecosystemen spreken onze consultants Rachelle Meijers en Bouke Loohuis met twee experts binnen de circulaire bouweconomie. Sjadjana Mijatovic van Bpd Gebiedsontwikkeling en Wouter van Twillert van C-Creators gaan in gesprek over de uitdagingen binnen de circulaire bouw economie. Luister naar de podcast en verwacht:

♻️ Wat de transitie naar de circulaire economie in de bouw zo belangrijk maakt

🏗 Welke uitdagingen er liggen voor de circulaire economie in de bouw

💥 Hoe verschillende partijen in de bouw allemaal een rol te spelen hebben en welke rol samenwerking kan spelen bij de versnelling#2 - De aflevering met Tom Rippin

''We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them''. Deze bekende quote van Albert Einstein is zeker ook van toepassing als het gaat om systeemdenken.

In deze tweede aflevering van onze podcastreeks over impact-ecosystemen spreken Rachelle Meijers en Bouke Loohuis van Kirkman Company met Tom Rippin, expert systeemdenken en oprichter van On Purpose. Tom pleit voor een nieuwe manier van

kijken naar complexe vraagstukken: alles in samenhang zien. In plaats van complexe problemen op te knippen in hapklare brokken moeten we juist holistisch kijken om tot betere oplossingen te komen. Luister naar de podcast en ontdek:

🌳 Dat het in de natuur meer gaat over symbiose dan om overleving en hoe organisaties hier van kunnen leren

⚡ Hoe onderliggende waarden als 'groei', 'individualisme' en 'competitie bijdragen aan een ongezond systeem en welke waarden daarvan in de plaats zouden moeten komen

🔎 Hoe systeemdenken kan helpen om effectieve impact-ecosystemen te bouwen

💥 Op welke manier jij de vaardigheden van systeemdenken kan toepassen in je eigen werk

Pak even een momentje en luister naar het prachtige BBC-stemgeluid van Tom Rippin#1 - De aflevering met Ron Steenkuijl

In de eerste aflevering  gaan hosts Rachelle Meijers en Bouke Loohuis in gesprek met Ron Steenkuijl, directeur corporate affairs bij de ADG dienstengroep. Hij stond aan de wieg van meerdere impact ecosystemen, waaronder het Nederlandse Integratiediner, de Nederlandse InclusiviteitsMonitor én de Nederlandse Schuldhulproute - een impact ecosysteem gericht op het realiseren van een schuldenvrij Nederland. Samen met Kirkman Company en Impact Centre Erasmus publiceerde Ron daarnaast het platform impactecosysteem.nl. Ron gaat in op wat een impact ecosysteem precies is, wat hij als de grootste de uitdagingen ziet bij het bouwen van een ecosysteem en hoe je die uitdagingen samen het hoofd biedt.

Ron Steenkuijl Podcast


Impact Ecosystemen  - De Podcast

Leiders van Transformatie - De Podcast

De wereld is continu in beweging. Organisaties moeten blijven veranderen om impact te blijven maken. Wij geloven dat leiders een fundamentele rol spelen in deze transformatie. In de podcast 'Leiders van Transformatie' spreken we met leiders die hun organisatie transformeren naar positieve impact. Wat is de opgave? Hoe pakken ze het aan? Wat kenmerkt deze leiders? Wat is lastig? En welke tips hebben ze voor andere (toekomstige) leiders?

#2 - De aflevering met Stefan van Schaik

In de tweede aflevering van onze podcastserie Leiders van Transformatie spreken we met Stefan van Schaik, directeur-bestuurder bij Wooncompagnie, over de maatschappelijke vraagstukken rondom sociale huur. Stefan vertelt tijdens deze podcast o.a. over het misplaatste imago van sociale huur, de transitie van ‘huisbaas’ naar betrokken partner en zijn persoonlijke rol in deze verandering.

  • In contact komen met Stefan kan via LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/stefan-van-schaik-31b2903 

  • In contact komen met onze host David kan ook via Linkedin: https://www.linkedin.com/in/david-van-kampen-380634129/ 

Leiders van Transformatie#1 - De aflevering met Marije Klom

"Op koers blijven met duurzaamheid als je geconfronteerd wordt met verschillende meningen is soms gewoon heel moeilijk” Onze eerste gast is Marije Klomp, programmadirecteur duurzaamheid bij Radboud University. Ze legt uit hoe iedereen vanuit zijn of haar eigen discipline een bijdrage kan en moet leveren aan een duurzame toekomst. Ze vertelt o.a. over de beslissing om duurzaamheid een vast onderdeel te maken van alle studies bij de Radboud universiteit en over haar eigen ontwikkeling als leider.