Onze boeken

Wij houden ervan om te delen. In onze boeken brengen we verwondering, visie, ervaringen, inzichten en handvatten van onszelf en van anderen bij elkaar. Visionair waar dat nodig is en pragmatisch waar dat kan. Zodat jij ook jouw organisatie voor kan bereiden op de wereld van morgen. En daar helpen wij je uiteraard graag bij.

null

Bestellen

 

 

null

Bestellen

 

 

null

Bestellen

 

 

null

Bestellen

 

 

null

Bestellen

 

 

null


Bestellen

 

 

null

Bestellen

 

 

null

Bestellen

 

 

Lees meer over onze boeken

€ 32,95

De CX Travel Guide - Avontuurlijk handboek om aan de slag te gaan met customer experience

Nienke Bloem, Evelien van Damme en Karolien van der Ouderaa

Het vakgebied CX heeft in korte tijd een enorme vlucht genomen. Steeds meer organisaties stellen prioriteit bij het goed organiseren van hun klantbeleving. Logisch, want uit onderzoek blijkt dat vier op de vijf consumenten bereid zijn meer te betalen voor een product of dienst als er sprake is van een goede klantbeleving (Capgemini, 2017). Forbes (2019) verwacht zelfs dat dit jaar klantbeleving de belangrijkste reden is waarom de klant voor een bepaalde organisatie of product kiest. Aan de slag dus met CX om de harten van jouw klanten te veroveren!


De CX Travel Guide helpt organisaties op weg. In het boek ga je aan de slag met CX door te starten met denken, delen of doen. Wie zijn jouw klanten en wat kun je doen om collega’s net zo enthousiast te krijgen over CX? Na het lezen van dit boek is jouw rugzak gevuld met kennis en adviezen van achttien CX-managers. Ze helpen je valkuilen te vermijden en leren hoe je er lol in houdt. Observeer jouw organisatie door de CX-lens, leer wat de bestemming is en kies het bijbehorende pad. Met een volle rugzak ga je op reis in de CX-wereld!

€ 31,95

Make, Buy or Ally - Bewust kiezen voor
zelf doen, uitbesteden of samenwerken

Han Hendriks & Ivar Davids

'Wat gaan we zelf doen (make), wat gaan we uitbesteden (buy) en met welke partijen gaan we samenwerken (ally)? Dit zijn vragen waarmee veel organisaties worstelen als ze toekomstplannen maken. 


'Make, buy or ally?' helpt je bij het maken van die keuzes. Het boek is opgebouwd rondom het Strategic Sourcing Framework, een visie op het succesvol organiseren van hulpmiddelen. Het laat je ontdekken wat de specifieke kracht van uw organisatie is en op welke punten u anderen nodig hebt om te kunnen excelleren. Hoe kun je de kernactiviteiten en de secundaire activiteiten het best organiseren? Door hier bewust bij stil te staan, kun je de prestaties van jouw organisatie aanzienlijk verbeteren.

Topbestuurders en -ondernemers van onder meer Agis zorgverzekeringen, Bavaria en Donkervoort gingen je hierin voor. In dit boek onthullen ze welke keuzes zij maakten, hoe ze hun onderneming lieten groeien, maar ook wat er niet goed is gegaan. 'Make, buy or ally?' is een bron van inspiratie voor ondernemerschap en creativiteit.

€ 29,95

The Next CPO -
Ben jij het roze schaap met 9 poten? 

Han Hendriks en Joost Scheepens


'The Next CPO' geeft een overzicht van de rollen waar je als CPO mee te maken hebt. Het laat zien wat CPO’s moeten doen om in de toekomst blijvend het verschil te maken. Ook geeft het praktische inzichten waarmee je direct aan de slag kunt en beschrijft het over welke kwaliteiten toekomstig talent zal moeten beschikken. 'The Next CPO' gaat over nieuwe manieren van denken, handelen en zijn, zodat ondernemingen op de lange termijn steeds meer maatschappelijke en financiële impact hebben.

Aan het boek hebben meer dan vijftig Chief Procurement Officers bijgedragen. Samen geven zij op jaarbasis meer dan USD 500 miljard uit. Dat is meer dan het Bruto Nationaal Product van België en is gelijk aan dat van Colombia. Daarnaast zijn mensen met een visie op The Next CPO, zoals salesdirecteuren, wetenschappers en jong aanstormend talent, geïnterviewd.

€ 29,95

Beyond Sourcing - Transformeer in 9 stappen naar een partner of Choice

Han Hendriks & Joost Scheepens


Het boek 'Beyond Sourcing' schetst de reis die je moet doorlopen om bestaansrecht te behouden en een voorkeurspositie bij jouw toeleveranciers en samenwerkingspartners te bemachtigen. In dit boek wordt deze positie een 'partner of choice' genoemd. In 9 stappen doorloop je het transformatieproces om een 'partner of choice' te worden. Met behulp van een assessment geeft het boek je inzicht in de huidige situatie en laat het je zien waar het verbeterpotentieel ligt binnen de organisatie. Zo kun je op efficiënte wijze stappen zetten richting het worden van een 'partner of choice'.


Aan het boek hebben meer dan 100 sourcingsprofessionals van meer dan 100 verschillende organisaties een bijdrage geleverd. Daarnaast is het boek tot stand gekomen door bijdragen van leden van de practice Sourcing & Partnerships van Kirkman Company. Het boek is geschreven voor een brede doelgroep. Het is bedoeld voor directeuren, managers, professionals en aanstormende talenten die in staat zijn te zien wat 'partner of choice' voor hun organisaties zou kunnen betekenen. Maar het is ook interessant voor adviseurs, studenten en professionals die willen weten wat 'partner of choice' kan betekenen om andere organisaties weer verder te brengen.

€ 29,95

Zet je klant centraal – Bouwen aan commercieel succes met de hele organisatie

Evelien van Damme, Karolien van der Ouderaa & Roy Klaassen

Hoe zet je als organisatie jouw zakelijke klant centraal?

Commercie in het B2B-veld is aan het veranderen. We zien nieuwe verdienmodellen, samenwerkingsverbanden, transparantie in klantbehoeften en oneindig veel technologische ontwikkelingen. Organisaties zijn zoekende en stellen zich de vraag hoe om te gaan met deze ontwikkelingen en hoe stappen te zetten om in alle facetten van de organisatie commercieel gedachtegoed terug te laten komen. Daar ligt de sleutel om goed aan de klantwensen te voldoen.


In het boek ‘Zet je klant centraal! Bouwen aan commercieel succes met de hele organisatie’ lees je hoe je deze transformatie maakt vanuit een integrale aanpak. Ook delen 25 commercieel directeuren hun visie en lessen in het boek. Aan het woord komen directeuren van onder meer Achmea, Yacht, ASR, Transavia, Boskalis en Salesforce. Wees bereid je kwetsbaar op te stellen en open te staan voor nieuw gedachtegoed rondom commercie. Aan welke knop ga jij draaien om met de hele organisatie te bouwen aan commercieel succes?

€ 24,95

Route Circulair - Een roadmap
voor een circulair bedrijfsmodel

Dionne Ewen, Lieke Ossenblok, Helen Toxopeus, Guido Braam, Karen Maas

De populariteit van de circulaire economie groeit, maar wat heeft het in de praktijk te bieden? Ook als organisaties niet voldoende urgentie voelen, omdat grondstofschaarste nog geen prioriteit heeft, zijn er voldoende kansen voorhanden. De circulaire economie biedt namelijk kansen voor grondstofefficiëntie en kostenbesparing, technologische innovatie, ketensamenwerking en meer.

De transitie naar een circulair bedrijfsmodel vraagt om verandering en inspanning. De winnaars van morgen zijn vandaag al begonnen met het zetten van de eerste stappen. En dit verdient zichzelf terug, zo laten de 31 organisaties in Route Circulair – Een roadmap voor een circulair bedrijfsmodel zien.

Een boek om te informeren en inspireren, maar bovenal een boek om organisaties aan te moedigen om de stap te zetten van ‘praten’ naar ‘doen’ in de circulaire economie. Met een bedrijfskundige benadering en ervaringen uit de praktijk helpt dit boek nieuwe en bestaande ondernemingen met het zetten van de eerste – of de volgende – stap naar een succesvol circulair bedrijfsmodel. Bon voyage en route circulair!

€ 12,50

Verkoop je HR!

Guido Braam

Stel, je overweegt om een afdeling in uw bedrijf te outsourcen. Je wilt hierbij verantwoord en vernieuwend te werk gaan, flexibel zijn en de continuïteit waarborgen. Met outsourcen kun je wellicht kosten besparen, maar wist je dat je daar misschien zelfs mee kunt verdienen? In Verkoop je HR! lees je hoe je op een unieke manier een optimaal resultaat bereikt. Het succesverhaal van het HR Shared Service Center van KPN vormt daarbij de rode draad. Op advies van Kirkman Company besteedde KPN het callcenter, de loonadministratie en de HR-administratie niet klassiek uit, maar bracht deze afdelingen naar de markt. Uiteindelijk ontving KPN een vergoeding voor de verkoop van het HR Shared Service Center. KPN is een van de eerste bedrijven in Nederland die een verregaande grootschalige sourcing succesvol heeft uitgevoerd. De auteurs beschrijven niet alleen alle praktische stappen in het traject, maar ook de ervaringen van de direct betrokken personen. Laat je inspireren door deze innovatieve methode, waar ook jouw bedrijf veel baat bij kan hebben. Alle auteurs maakten deel uit van het projectteam dat de sourcing van het HR Shared Service Center heeft begeleid. Vier van hen zijn werkzaam bij KPN, twee bij adviesbureau Kirkman Company, dat KPN bij dit project adviseerde en begeleid heeft van begin tot eind.

€ 29,95

HR Shared Service Center Visionary Club -Lessons Learned

Kirkman Company


Steeds meer organisaties kiezen voor het centraliseren van hun human resources-administratie in een Shared Service Center (SSC). Maar de manier waarop deze SSC's zijn georganiseerd en de taken die zij uitvoeren, kunnen sterk verschillen.


'HR Shared Service Center Visionary Club' bundelt kennis en ervaring, do's and don'ts en praktische tips van grote, (inter)nationaal opererende ondernemingen. Directeuren van HR Shared Service Centers die veel ervaring hebben met verschillende vormen en modellen van SSC's, delen pragmatische nieuwe inzichten over dit onderwerp. Het gaat daarbij niet over theorie, maar over hoe u SSC's echt kunt laten werken.
Daarbij komt onder meer aan bod de inrichting van de organisatie, de context van HR SSCs, verandermanagement, HR SSC in een internationale omgeving, de toekomst van HR SSC's en de businesscase van een HR SSC.