Strategie alignment

Iedere organisatie en transformatie kent een strategie. Vaak bewust, maar ook onbewust: een koers met heldere doelen, hoe je deze realiseert en welke waarden daarbij leidend zijn. En omdat mensen de strategie maken, is het van groot belang dat er 'alignment' is in de organisatie. Ofwel, staan alle neuzen wel dezelfde kant uit? En dat is belangrijk, want de wetenschap toont aan dat organisaties met een hoge mate van alignment beter presteren. Structureel.

Doel
Meer alignment creëert de juiste flow in de organisatie om effectief één centrale strategie uit te voeren. Wij helpen de alignment in jouw organisatie - waar je goed scoort én waar het achterblijft - haarscherp in beeld te krijgen. En met dat inzicht doeltreffend de juiste interventies in te zetten. Geen groots meeslepend verhaal waarin je veel tijd en geld investeert en de uitkomst ongewis is, maar een gericht programma dat zich aantoonbaar terugverdient.

Werkwijze
In vier heldere stappen brengen wij de alignment in beeld en zetten we jou aan het stuur van de strategie van je organisatie:
1. Strategie intake: Samen scherp krijgen wat jouw strategie is in termen van doelen, hoe je die realiseert en volgens welke waarden.
2. Alignment scan: Een gekwantificeerde en visuele alignment diagnose binnen teams en tussen teams, met de centrale strategie als referentiepunt.
3. Alignment drivers: Compleet inzicht in je alignment en de specifieke 'drivers' die voor jouw organisatie bepalend zijn en waar verbeterpotentieel zit.
4. Interventie programma: Ontwerp en uitvoering van een aanpak met specifieke interventies om doelgericht te werken aan de juiste omstandigheden en gedragingen in jouw organisatie.


Dit doen wij samen met mensen uit jouw organisatie. En samen met onze partner S-Ray Diagnostics. Zij zijn een onafhankelijke spin-off van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De werking van de S-ray scan is wetenschappelijk gevalideerd en biedt objectieve en betrouwbare uitkomsten. Tevens garandeert deze opzet een volstrekt onafhankelijke opstelling van S-ray Diagnostics als dienstverlener.