Process mining

Organisaties bestaan uit een enorme hoeveelheid aan bedrijfsprocessen, die een effectieve bedrijfsvoering mogelijk maken. Niet al deze processen opereren zoals ze zouden moeten en vaak wordt er van het standaard proces afgeweken, met alle problemen van dien. Deze bedrijfsprocessen vinden hun oorsprong in IT-systemen en laten in al deze systemen een digitale footprint achter. Organisaties zitten hiermee op een berg van onbenut potentieel: procesdata. Met process mining analyseren we deze data in ‘real time’ om zo deze bedrijfsprocessen in kaart te brengen en proces bottlenecks op het spoor te komen. 


Doel 

Met onze process mining expertise helpen wij jou om je bedrijfsprocessen te analyseren, verbeteren en monitoren. Zo stellen we jou in staat om betere, datagedreven beslissingen te maken. Combineer dit met onze 20 jaar ervaring in Customer Excellence, HR & Employee Experience, Sourcing & Partnerships en Public Private Ecosystems, en je hebt het beste van beide werelden. Wij leveren inzicht in jouw data en bedrijfsprocessen, en samen verbeteren en optimaliseren we jouw organisatie. Zo kan jouw organisatie zijn maximale capaciteit benutten, en blijf je stappen voor op je concurrenten. 


“According to market research firm IDC, not only are most companies unaware that their processes aren't performing at maximum capacity, 20-30% of their revenue is lost that way.”


Werkwijze 

Wij passen process mining toe volgens de volgende iteratieve aanpak:

1. Verkennen: We selecteren bedrijfsprocessen, verkennen  source systems, maken connectie met Celonis en transformeren data.

2. Anaylse: We visualiseren het proces, identificeren bottlenecks, brengen verbeterpotentioneel in kaart en concretiseren de business case.

3. Optimalisatie: We verbeteren proces bottlenecks via technische (AI, RPA, ML)- en organisationele oplossingen.

4. Monitoring: Vervolgens meten we de impact van procesinterventies, monitoren we continu de belangrijkste proces KPI's en doen we continu aan benchmarking.


In onze werkwijze staat de process mining technologie van Celonis centraal. Wij zijn dan ook een officiële partner van Celonis, de marktleider in AI-enhanced Process Mining en Process Excellence. 


Wij helpen organisaties met het analyseren, verbeteren en monitoren van de volgende bedrijfsprocessen:

  • Hire-to-Retire (H2R)
  • Customer service processen
  • Customer Journey processen
  • IT-Service processen
  • Productie processen
  • Distributie processen
  • Supply chain processen
  • Purchase-to-Pay (P2P)
  • Order-to-Cash (O2C)