HR - Event

Krapte op de arbeidsmarkt: vloek of zegen?

Op donderdag 24 november organiseren we weer het jaarlijkse Kirkman Company  HR-event waarbij we dieper ingaan op de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Samen met o.a. Just Eat Takeaway, Stedin en Rabobank gaan we in gesprek over hoe organisaties omgaan met die krapte en wat de kansen en uitdagingen zijn. 

We nodigen jou en andere HR-professionals graag uit om je visie en praktische ervaring uit te wisselen! En je kan ook een collega-professional meenemen. Wees er wel snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Wat kun je verwachten?

  • We bespreken inspirerende voorbeelden en praktische ervaringen van bovengenoemde organisaties

  • We gaan in gesprek over welke HR-thema’s onder druk staan of juist floreren in deze context. 

  • En er is voldoende ruimte om collega’s uit het werkveld te ontmoeten en hiermee van gedachten te wisselen. 

  • Je gaat naar huis met inspiratie, concrete aanpakken, voorbeelden en nieuwe contacten. 

  • Dat alles tot in de puntjes verzorgd in onze prachtige villa in de Baarnse bossen. 

We nodigen je van harte uit en neem gerust een collega mee! Er is wel een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij!

Praktische Info

Datum - Donderdag 24 november

Tijd - 13.00 uur - 18.00 uur

Locatie - Kirkman Company -

Amsterdamsestraatweg 40, 3743 DT Baarn

Contact - info@kirkmancompany.com | 088 404 0400

Gratis parkeren kan op het eigen terrein

Programma

13.00 - 13.30 - inloop

13.30 - 14.00 - opening  Ewold Drent

14.00 - 14.30  - keynote  Jeroen Veldboer

14.30 - 14.45 - pauze

14.45 - 15.15 - break out 1

15.15 - 15.30 - pauze

15.30 - 16.00 - break out 2

16.00 - 16.30 - afsluiting

16.30 -  borrel

Welke onderwerpen komen aan bod:

null

Keynote: aanpak sectoroverstijgende arbeidsmarktkrapte

Jeroen Veldboer is voormalig directeur OSB van Schoonmakend Nederland en vervult verschillende interim functies bij o.a. Santé Partners en Nexeye. Daarnaast is Jeroen jarenlang actief in verschillende sectoren (gezondheidszorg, consultancy, facilitair), bij een breed scala aan organisaties (o.a. Deloitte, Capgemini, Philips) geweest. Jeroen zal ons meenemen in hoe hij het arbeidsmarktkrapte vraagstuk sectorbreed aanpakt en daarin specifieke doelgroep benaderingen toepast. 


Talenten binnenhalen door processdata-analyse

Bart Reijntjes, Global HR Technology Director van Just Eat Takeaway en Paulien Goudsmit, consultant bij Kirkman Company zullen toelichten hoe Just Eat Takeaway aan de hand van Process Mining (Celonis) het “Recruit 2 Pay proces” gevisualiseerd en geanalyseerd heeft. 

De opbrengsten, bottlenecks en welke mogelijkheden er zijn tot het verbeteren van dit proces om talent binnen te halen worden besproken. 


null

Hybride werken en medewerkersbetrokkenheid

Kim Teunis, voormalig HR-directeur van de Rabobank zal de sessie faciliteren over de invloed van hybride werken op medewerkersbetrokkenheid. Kim Teunis was tijdens de coronacrisis verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een drastisch nieuw beleid waarbij hybride werken de nieuwe norm werd. Kim neemt je mee in de aanpak, dilemma’s en impact van deze transitie op medewerkers-betrokkenheid en hoe dat ook na corona een belangrijke factor is in het behouden van talent.

null

Inclusieve en veilige arbeidsparticipatie

Els Dieleman, teamleider Job Participation Support van Wageningen University & Research, en Sandrijn van den Nieuwboer, consultant bij Kirkman Company, nemen je mee in de inspirerende aanpak van WUR rondom hun 'jops' programma, waarbij ondersteuning geboden wordt aan mensen met een functiebewerking om te (komen) werken bij de WUR (met als ultieme doel duurzaam passende banen). Hiermee wordt invulling gegeven aan de Wet Banenafspraak en de landelijke Participatiewet en wordt bijgedragen aan de inclusiviteit van WUR als werkgever.


Workforce Capacity en de energietransitie

Stedin staat voor de enorme uitdaging om als grote netbeheerder Nederland klaar te maken voor de energietransitie. Om dit te bewerkstelligen is er een enorme vraag naar technisch opgeleid talent. Barbara Blokland, HR-strategy professional bij Stedin en Paulien Damen, consultant bij Kirkman Company vertellen vertellen je graag meer over hoe Stedin hier mee omgaat en wat het belang is van een kwantitatieve én kwalitatieve strategische personeelsplanning.

Diversiteit en inclusie in tijden van arbeidsmarktkrapte

Nina Berkhof en Alma Vermeulen, consultants bij Kirkman Company gaan dieper in op wat diversiteit en inclusie betekent in tijden van arbeidsmarktkrapte. Nina werkt binnen Kirkman Company aan het vergroten van diversiteit en het creëren van een inclusief werkklimaat. Vanuit het geloof dat het organisaties beter maakt, het werk interessanter maar vooral omdat het moreel het juiste is om te doen. Alma en Nina lichten hun aanpak en ervaringen toe. Ze gaan samen met jou in gesprek over D&I en hoe het het werken aan dit thema ingezet kan worden in relatie tot de ervaren arbeidsmarktkrapte. 


Fit for the Future

Unica is een allround technisch dienstverlener én trendsetter in duurzame innovaties. Unica heeft grote ambities in een uitdagende arbeidsmarkt. Als grootste technische dienstverlener van Nederland, staat ze namelijk voor een grote uitdaging betreft het aantrekken en behouden van technisch gekwalificeerd personeel. De vraag naar deze doelgroep heeft uiteindelijk geleid tot een langetermijn strategie waarbij continue groei van een gezond personeelsbestand voor de toekomst centraal staat. Kim Thannhauser, HR Teamleider bij Unica en David van Kampen, consultant bij Kirkman Company lichten deze aanpak en bijbehorende opbrengsten en struikelblokken toe. 


Samen de arbeidsmarktkrapte te lijf: De ecosysteem benadering van Alliander

Toen Alliander besefte dat zij niet alleen de arbeidsmarktkrapte kunnen oplossen heeft dit gezorgd voor een andere benadering van het probleem vanuit een impact ecosysteem gedachte. Er wordt toegelicht hoe door data er een bredere doelgroep van talent op basis van soortgelijke competenties benadert kan worden. Tessa van Doremaele, Strategisch Adviseur COO bij Alliander neemt je mee in o.a. het arbeidsmarktplatform initiatief waarbij vraag en aanbod samengebracht worden. 


null


Passport for Work

Ronald Lievens (PhD) heeft ruime ervaring als HR consultant en onderzoeker op het gebied van de skills-based economy. De afgelopen jaren heeft hij namens Tilburg University het Europese innovatieproject “Passport for Work” mede ontwikkeld. In zijn verhaal gaat hij in op de toegevoegde waarde van de skills-based economy voor de arbeidsmarkt, en hoe deze organisaties kan helpen om te gaan met de krapte op de arbeidsmarkt. Ook zal hij stilstaan bij de lessons learned uit het recent afgeronde Passport for Work project.

Het HR-event begint over:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden