arrow_drop_up arrow_drop_down

Consultants

Wat vragen wij?

 • 3-8 jaar relevante werkervaring als consultant
 • Kennis en track-record op één van onze vakgebieden
 • Academisch werk- en denkniveau
 • Excellente project delivery
 • Gezond commercieel gevoel én relevant netwerk
 • Groot inlevingsvermogen
 • Overtuigende en positieve uitstraling
 • Een ‘can do’ mentaliteit

Wat bieden wij?

 • Fantastische opdrachten, met zakelijke én maatschappelijke impact
 • Een inspirerende en ondernemende werkomgeving
 • veel ruimte voor eigen initiatief en ambities
 • Een breed en professioneel ontwikkelprogramma
 • Goed basissalaris plus winstdeling
 • Netto onkostenvergoeding
 • Goede balans werk-privé en de mogelijkheid tot parttime werken
 • Start met 24 vakantiedagen 
 • Uitstekende mobiliteitsregeling
 • Laptop en telefoon

Vacatures

Consultant

Als consultant breng je het grootste gedeelte van je tijd door bij onze klanten. Je werkt aan transformaties en kan deze opdrachten zelfstandig uitvoeren. Je onderhoudt zelf je klantrelaties en weet het gedachtegoed van Kirkman Company op hen over te brengen. Dit betekent dat je niet alleen aan de verwachtingen van de klant voldoet, maar ook kansen ziet om deze verwachtingen te overtreffen en hier proposities vanuit Kirkman Company op aan te bieden.

Je combineert opdrachten bij klanten met de ontwikkeling van kennis en expertise op onze expertisegebieden en proposities. Je maakt je netwerk bekend met Kirkman Company en neemt mensen mee in onze waarden en de doelen die we nastreven. Daarnaast krijg je training waarin de persoonlijke ontwikkeling van jou als consultant centraal staat. Hiermee neem je steeds meer verantwoordelijkheid voor onze klanten en binnen onze eigen organisatie.  

Senior / Principal Consultant

Als Senior Consultant voer je zelfstandig complexe projecten bij klanten uit. Daarnaast stuur je teams van (junior) consultants aan bij de klant. Jij bent het inhoudelijke aanspreekpunt bij meerdere klanten en beheer je meerdere klantrelaties. Je zet onze bestaande proposities in de markt bij je relaties en kunt vanuit het niets kansen creëren en relevante klanttrajecten verwezenlijken.

Naast de uitvoering  van opdrachten voor klanten draag je ook bij aan het in de markt zetten van de diensten en producten van Kirkman Company. Je ontwikkelt niet alleen als consultant, maar krijgt ook de mogelijkheid om bij te dragen aan business development en managerial taken, zoals het begeleiden van collega’s binnen Kirkman Company. 

Het leven van een consultant bij Kirkman Company

Opdrachten &
Samenwerken met klanten

In opdrachten verbind je een strategische dialoog altijd aan de realiteit die er op moet gaan volgen. En andersom ga je nooit op reis zonder een challenge op waar we naartoe gaan en waarom. Je helpt gevestigde organisaties zich gereed te maken voor de toekomst. Dat doe je niet vanuit een ivoren toren aan de hand van slides, maar door nauw samen te werken met de mensen bij de klant.

100% Relevantie voor stakeholders

Je ziet het potentieel in gevestigde organisaties om relevant te zijn voor hun stakeholders. Je hebt een kritische blik van buiten naar binnen, wat maakt dat de échte dilemma's en kansen op tafel komen. Daarbij ben je in staat verschillen te benoemen, maar is steeds je motivatie en stijl gericht op het overbruggen van belangen. Met als doel de optelsom voor iedere stakeholder positief te laten zijn.

Eigen...wijs & Non-ego

Twee van onze kernwaarden die wellicht het meest tot de verbeelding spreken. In alles dat je doet gaat het niet over wat jij vindt. Je weet mensen uit te dagen om anders te denken en de status quo ter discussie te stellen. Patronen te doorbreken en grenzen te verleggen. Je weet het beste in anderen naar boven te halen en boekt resultaten dankzij elkaar, niet ten koste van elkaar.

Business development & Sales

Je weet hoe je een propositie over de bühne brengt, omdat je weet wat er in de markt speelt en waar jouw relaties van wakker liggen. Maar belangrijker dan dat, je gelooft in de kracht van persoonlijke relaties en in het opbouwen van vertrouwen. Je biedt dan ook alleen iets aan als je echt weet wat er speelt. Vanuit die drive bouw je mee aan ons portfolio, begeleid je bijvoorbeeld een stagiair of schrijf je een artikel en werk je mee aan kansen op de mooiste opdrachten.

Organisatie breed transformeren:

talent aantrekken en behouden voor een van de grootste klant contact centra van Nederland


Samen met twee collega’s heb ik een van de grootste klant contact centra van Nederland geholpen met het aantrekken en behouden van talent. Volledig in “expeditie stijl”. Dat houdt qua aanpak in dat ‘leren’ de leidende transformatie strategie is.


Samen met het team hebben we de huidige situatie in kaart gebracht en op basis daarvan scherp gesteld welke onderdelen aangepakt moeten worden om de transformatie te realiseren. Daarbij kwamen verschillende componenten aan te pas:

* aanpassingen in het operationele design voor meer mobiliteit en accountability

* ontwikkelen van leiderschap om te zorgen voor medewerkersbetrokkenheid

* experimenten met verbeteringen van planning en roostering

* lerend ontwikkelen van een adaptief learing design voor meer flexibiliteit en om een bredere doelgroep aan te spreken.


De grootste uitdaging lag niet op inhoudelijk vlak, maar in de manier waarop we vorm hebben gegeven aan de transformatie en de ‘lerende’ strategie die we hebben gekozen. Dat bleek een grote uitdaging te zijn voor een organisatie die gewend is om alles planmatig door te voeren.


Mijn rol zat vooral in het faciliteren van de lerende aanpak, gedragsinterventies, mensen uitdagen om op een andere manier te werken en de mensen vertrouwen geven. Dat vroeg om een goede balans tussen het waarborgen van de kwaliteit door alles bij elkaar te houden, en zoveel mogelijk uit handen te geven en te ondersteunen.


Het invoeren van de ‘expeditie stijl’ was een uitstekende manier om op korte termijn kleine resultaten te laten zien, bij te sturen en daarmee aan betrokkenheid en vertrouwen in de organisatie te bouwen. Het was voor mij dan ook heel gaaf om op die manier de klant te kunnen helpen. Niet alleen met het neerzetten van een project met een goed resultaat, maar ook vooral door het ontwikkelen van de organisatie en het in staat stellen om ook in de toekomst veranderkundiger te zijn. 

Anke Migchels, Senior Consultant

Wij zijn Kirkman Company

Sollicitatieprocedure

Sollicitatie

Om te beoordelen of jij de perfecte kandidaat voor deze vacature bent, vragen we je om je CV en motivatie te sturen. We bekijken dit heel persoonlijk en nemen snel contact met je op om aan te geven of we wilen vervolgen.
Twee gesprekken

Het eerste gesprek is een kennismaking met een partner of practicelead.
Als dit gesprek goed verloopt plannen we een vervolggesprek met twee collega’s om samen met hen de diepte in te gaan. 
Aanbod

Als wij allebei nog steeds enthousiast zijn, bespreken we de arbeidsvoorwaarden. Wij bespreken jouw huidige situatie en je  verwachtingen, en doen je een passend aanbod. 

Als we het daar over eens zijn gaan we door naar de case.Case

Wij vragen wij je een case rond een klantsituatie voor te bereiden. Daarin kun jij jezelf laten zien en maak je actief kennis met een groep van vijf of zes toekomstige collega’s. Als we daarna beiden nog steeds enthousiast zijn, krijg je uiterlijk de dag daarna alle stukken waar dan alleen nog jouw handtekening onder moet.

Bekijk de vacatures

Word je onze nieuwe transformatie topper? Bekijk of er een vacature bij zit die je interessant lijkt!