Consultants

Wat vragen wij?

null 3-8 jaar relevante werkervaring als consultant

null Kennis en track-record op één van onze vakgebieden

null Academisch werk- en denkniveau

null Excellente project delivery

null Gezond commercieel gevoel én relevant netwerk

null Groot inlevingsvermogen

null Overtuigende en positieve uitstraling

null Een ‘can do’ mentaliteit


Wat bieden wij?

null Fantastische opdrachten, met zakelijke én maatschappelijke impact

null Een inspirerende en ondernemende werkomgeving

null veel ruimte voor eigen initiatief en ambities

null Een breed en professioneel ontwikkelprogramma

null Goed basissalaris plus winstdeling

null Netto onkostenvergoeding

null Goede balans werk-privé en de mogelijkheid tot parttime werken

null Start met 24 vakantiedagen 

null Uitstekende mobiliteitsregeling

null Laptop en telefoon

Aan de slag als...

Consultant

Als Consultant breng je het grootste gedeelte van je tijd door bij onze klanten. Je werkt aan transformaties en kan deze opdrachten zelfstandig uitvoeren. Je onderhoudt zelf je klantrelaties en weet het gedachtegoed van Kirkman Company op hen over te brengen. Dit betekent dat je niet alleen aan de verwachtingen van de klant voldoet, maar ook kansen ziet om deze verwachtingen te overtreffen en hier proposities vanuit Kirkman Company op aan te bieden.

Je combineert opdrachten bij klanten met de ontwikkeling van kennis en expertise op onze expertisegebieden en proposities. Je maakt je netwerk bekend met Kirkman Company en neemt mensen mee in onze waarden en de doelen die we nastreven. Daarnaast krijg je training waarin de persoonlijke ontwikkeling van jou als consultant centraal staat. Hiermee neem je steeds meer verantwoordelijkheid voor onze klanten en binnen onze eigen organisatie.  

Senior/Principal consultant

Als Senior consultant voer je zelfstandig complexe projecten bij klanten uit. Daarnaast stuur je teams van (junior) consultants aan bij de klant. Jij bent het inhoudelijke aanspreekpunt bij meerdere klanten en beheer je meerdere klantrelaties. Je zet onze bestaande proposities in de markt bij je relaties en kunt vanuit het niets kansen creëren en relevante klanttrajecten verwezenlijken.

Naast de uitvoering  van opdrachten voor klanten draag je ook bij aan het in de markt zetten van de diensten en producten van Kirkman Company. Je ontwikkelt niet alleen als consultant, maar krijgt ook de mogelijkheid om bij te dragen aan business development en managerial taken, zoals het begeleiden van collega’s binnen Kirkman Company. 

Het leven van een consultant bij Kirkman Company

Opdrachten &
Samenwerken met klanten

In opdrachten verbind je een strategische dialoog altijd aan de realiteit die er op moet gaan volgen. En andersom ga je nooit op reis zonder een challenge op waar we naartoe gaan en waarom. Je helpt gevestigde organisaties zich gereed te maken voor de toekomst. Dat doe je niet vanuit een ivoren toren aan de hand van slides, maar door nauw samen te werken met de mensen bij de klant.

100% Relevantie voor stakeholders

Je ziet het potentieel in gevestigde organisaties om relevant te zijn voor hun stakeholders. Je hebt een kritische blik van buiten naar binnen, wat maakt dat de échte dilemma's en kansen op tafel komen. Daarbij ben je in staat verschillen te benoemen, maar is steeds je motivatie en stijl gericht op het overbruggen van belangen. Met als doel de optelsom voor iedere stakeholder positief te laten zijn.

Eigen...wijs & Non-ego

Twee van onze kernwaarden die wellicht het meest tot de verbeelding spreken. In alles dat je doet gaat het niet over wat jij vindt. Je weet mensen uit te dagen om anders te denken en de status quo ter discussie te stellen. Patronen te doorbreken en grenzen te verleggen. Je weet het beste in anderen naar boven te halen en boekt resultaten dankzij elkaar, niet ten koste van elkaar.

Business development & Sales

Je weet hoe je een propositie over de bühne brengt, omdat je weet wat er in de markt speelt en waar jouw relaties van wakker liggen. Maar belangrijker dan dat, je gelooft in de kracht van persoonlijke relaties en in het opbouwen van vertrouwen. Je biedt dan ook alleen iets aan als je echt weet wat er speelt. Vanuit die drive bouw je mee aan ons portfolio, begeleid je bijvoorbeeld een stagiair of schrijf je een artikel en werk je mee aan kansen op de mooiste opdrachten.

Bekijk onze vacatures

We zoeken naar authentieke impactmakers, die op hun eigen manier van toegevoegde waarde zijn en ons DNA een stukje verrijken.

Ben jij geïnteresseerd? Bekijk onze vacatures!

Wat onze consultants zeggen

"Ik heb begin 2015 met heel veel plezier de overstap gemaakt naar Kirkman Company; een relatief kleine en wendbare organisatie. Als organisatie klein genoeg om te luisteren en te richten op trends in de markt en tegelijkertijd groot genoeg om complexe opdrachten uit te voeren voor grote klanten. Bovendien heeft de organisatie een enorm ondernemend karakter en maakt het daadwerkelijk impact op milieu en maatschappij. Daarnaast geniet ik ervan dat ik als Practice lead op het snijvlak zit van sales en inhoud en daarnaast verantwoordelijk ben voor een team. Die mix geeft mij energie en veel plezier in mijn werk!"

Wouter van Twillert - Practice lead

"Misschien ben je zelf werkzaam als consultant of heb je vrienden of familie die in consultancy werken. Al snel zal je, of in gesprekken met hen, iets op gaan vallen: Kirkman Company (intern ook wel KC) is anders. Van mijn sollicitatie, waar ik al met Ivar sprak, tot aan de dagelijkse lunch, waar ook partners en bestuur 'gewoon' naast je aan tafel zitten. Ik voel me altijd vrij om iedere collega te bellen, ongeacht practice, niveau of hoe goed ik ze ken. Deze bereikbaarheid, behulpzaamheid en openheid maakt KC voor mij anders dan andere bedrijven, een fijne plek om te werken, te leren en mezelf te ontwikkelen."

Paulien Goudsmit - Consultant

"Afgelopen jaren heb ik bij Kirkman Company een nieuwe 'tak van sport' mogen opbouwen. We hebben het CX-vakgebied vanuit Kirkman Company op de kaart gezet en met een grote verscheidenheid aan klanten gebouwd en gekomen tot goede klantbelevingen voor hun klanten. In deze eerste fase van de Practice Customer Excellence heb ik altijd veel steun ervaren, dit gaf mij energie om door te gaan en focus te blijven houden op de gestelde doelen. Ik ervaar veel ruimte, energie en enthousiasme bij Kirkman Company."

Karolien van der Ouderaa - Principal consultant
"Als je bij Kirkman Company binnenkomt voel je gelijk een prettige energie. Iedereen heeft er zin in en de mensen staan open om je te helpen. Opdrachten op het snijvlak van data en de business dagen me uit en brengen me steeds bij leuke, nieuwe klanten. De afwisseling in omgeving, samenwerken met verschillende disciplines en persoonlijkheden zorgen ervoor dat het interessant blijft. Deze energie, sfeer en afwisseling zorgen ervoor dat ik nog steeds graag bij Kirkman Company werk."
Bart Volker - Senior consultant

Wij zijn Kirkman Company

Sollicitatieproces

Sollicitatie

Om te beoordelen of jij de perfecte kandidaat voor deze vacature bent, vragen we je om je CV en motivatie te sturen. We bekijken dit en nemen snel contact met je op om aan te geven of we willen vervolgen.

Twee gesprekken

Het eerste gesprek is een kennismaking met een partner of Practice lead.
Als dit gesprek goed verloopt plannen we een vervolggesprek met twee collega’s om samen met hen de diepte in te gaan.

Aanbod

Als wij allebei nog steeds enthousiast zijn, bespreken we de arbeidsvoorwaarden. Wij bespreken jouw huidige situatie en je  verwachtingen, en doen je een passend aanbod. Als we het daar over eens zijn gaan we door naar de case.

Case

Wij vragen je een case voor te bereiden, waarin jij jezelf kunt laten zien. Als we daarna beiden nog steeds enthousiast zijn, krijg je uiterlijk de dag daarna alle stukken waar dan alleen nog jouw handtekening onder moet.

Interesse? Of meer weten?

Mail of bel met Roy Klaassen - Managing partner

088 4040 400 | r.klaassen@kirkmancompany.com