arrow_drop_up arrow_drop_down
C-creators case

C-creators

C-creators logo

Hotspot voor de circulaire economie

In de zomer van 2015 werd door ruim 100 professionals met een hart voor de circulaire economie de wens uitgesproken om onder de rook van Amsterdam een Nederlandse hotspot voor de circulaire economie te ontwikkelen. Naast dat er een fysieke locatie werd ontwikkeld, werd de vraag gesteld hoe de circulaire economie in Nederland op regionaal en nationaal niveau versneld kan worden. Wij hebben hiervoor een publiek private samenwerking opgezet met partners zoals Delta Development Group, Schiphol, VolkerWessels en de gemeente Haarlemmermeer.

We hebben de focus gelegd op de bouwsector, omdat hier momenteel de meeste impact gemaakt kan worden. Het samenwerkingsverband hebben we geformaliseerd in de stichting C-Creators. Het staat o.a. aan de basis van het bouwprogramma in de Metropoolregio Amsterdam. Samen met 32 partners zetten zij zich in voor circulaire bouwen. Daarnaast is C-Beta ontwikkeld, een fysieke locatie in Hoofddorp die de circulaire economie promoot.

"Het bouwen van een publiek-privaat ecosysteem is echt een vak apart. Daar heb je aandacht, vertrouwen en focus voor nodig en een vertaalbureau tussen de verschillende partijen. Dit hebben we gevonden in onze samenwerking. " Marjolein Brasz, Challenge Lead Circular Economy - Amsterdam Economic Board.

Leg jouw vraagstuk aan ons voor!