arrow_drop_up arrow_drop_down
samenwerken met partners

Sourcing & Partnerships

Waarde creëren met leveranciers en partners

door succesvolle samenwerking in ketens, netwerken en ecosystemen

Strategische keuzes maken tussen zelf doen, uitbesteden en samenwerken, voor zowel primaire als secundaire bedrijfsactiviteiten

Ontwerpen van de best passende vorm van samenwerking, van klant-leverancierrelaties tot aan partners in een ecosysteem

Iedere vorm van samenwerking inregelen en laten werken, voor zowel primaire als secundaire bedrijfsactiviteiten

Verduurzamen van de samenwerking met leveranciers en partners, voor een positieve impact die je met de producten en diensten wilt realiseren

Om toekomstbestendig te zijn moeten organisaties samenwerken. 

In welke vorm dan ook. 

Dat is onze overtuiging.

De operatie vormt het hart van iedere organisatie, of je nu een dienstverlener of productiebedrijf bent, een private of publieke organisatie. Jij wil je als organisatie richten op waar je uniek en onderscheidend in bent. Om daarin succesvol te zijn ontwikkel je je eigen organisatie gericht verder én werk je samen met leveranciers en partners. Want waar je wél integraal verantwoordelijk voor bent, kun je tegenwoordig niet allemaal zelf. Van noodzakelijke producten en diensten tot aan innovatieve oplossingen.

Wij helpen je met het scherp krijgen en organiseren van jouw kernactiviteiten en competenties voor vandaag, morgen én overmorgen. Voor al het andere helpen wij je succesvol samen te werken met anderen. Want wij geloven dat jouw succes wordt bepaald door de kwaliteit die je mét leveranciers en partners realiseert. Als professioneel opdrachtgever in jouw supply chain. En ook steeds vaker als regisseur van partnerships en ecosystemen.


                                                                                                                             

Marktinnovaties en veranderende klantbehoeften dagen onze huidige manier van denken en organiseren uit. Met samenwerkingsverbanden kun je efficiënter opereren, je operatie wendbaar en schaalbaar maken en continuïteit borgen waar dat nodig is. Samenwerkingsverbanden ontsluiten ook nieuwe competenties, versnellen innovaties en geven toegang tot nieuwe markten. Organisaties van de toekomst werken in vele vormen samen met anderen en maken hun organisatie zo toekomstbestendig.

Wij halen geen standaard oplossing uit de la, maar helpen je met maatwerk. Jouw situatie is voor ons altijd leidend. Maar zijn we ook het vriendelijk geweten, om samen tot échte keuzes te komen, juist ook als het ingewikkeld wordt. Onze expertise, best practices en realisatiekracht zetten we daarop in. Wij dagen je uit op je ambities en maken verbinding met je omgeving. We combineren een strategische dialoog met het vermogen om samen jouw transformatie tot een succes te maken. Niet met een noodverband, maar met een duurzame oplossing.8,7

Score van onze klanten 

19+

Jaar key service

30

Consultants

1500+

Organisaties gingen je voor

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Ahold Delhaize - Erik van Dulmen - VP NfR Sourcing EU

Kirkman Company heeft Ahold Delhaize geholpen bij integratie tussen Ahold en Delhaize door het opstellen van nieuwe, internationale strategieën voor not for resale producten voor de winkels in Europa. Daarnaast hebben ze geholpen met het inspireren van betrokkenen om daarmee een brede transformatie in gang te zetten. 

Ms. Nameless
Add Your Stars
Boskalis - Rien Krieger - CIO
Kirkman Company heeft samen met het managementteam een verander-programma ontwerpen en succesvol gerealiseerd. Dit programma had een groot sourcing component en is dankzij de goede samenwerking in een zeer kort tijdsbestek gerealiseerd. 
Ms. Nameless
Add Your Stars
Ministerie van Defensie - Henny Bouman - Brigadegeneraal, Souschef Logistiek

Kirkman Company heeft ons op professionele wijze meegenomen op een ware ontdekkingsreis. Ze hebben in de dialoog met alle betrokken partijen eenieder in hun kracht weten te zetten en de diverse belangen effectief samengebracht in het ontwerp van een ecosysteem, waarmee we écht verschil kunnen maken voor een veiligere wereld.

Ms. Nameless
Add Your Stars

Cases

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

Vraag vanuit Ministerie van Defensie: Om als krijgsmacht in de toekomst aan de taakstelling te kunnen blijven voldoen is de vorming van een Adaptieve Krijgsmacht een strategisch speerpunt voor Defensie. Op het gebied van logistiek is een vernieuwende en vergaande vorm van samenwerking met marktpartijen nodig. Kirkman Company is gevraagd om met tien grote logistieke ondernemingen én Defensie een Ecosysteem Logistiek te ontwerpen.

De aanpak: Defensie én de logistieke ondernemingen zoeken onder regie van Kirkman Company uit hoe dit Ecosysteem Logistiek kan gaan werken. Belangrijke aandachtspunten hierbij zijn de doelstellingen en scope van het project en het helder maken van een ieders belang en bijdrage. Ook belangrijk: het opstellen van een dienstenportfolio en verrekenmodellen en het uitwerken van personele en juridische aspecten.

De uitkomst: 

• Inzicht in de haalbaarheid van innovatie.

• Samenwerken met diverse marktpartijen.

• Ontwerp van een ecosysteem dat duurzaam werkt voor alle betrokken partijen.             

Mijnaansluiting.nl

Mijnaansluiting.nl

Vraag vanuit Mijnaansluiting.nl: Of je nu een zakelijke of een particuliere klant bent, bij het verbouwen of nieuwbouwen van een huis krijg je te maken met NUTS-voorzieningen. Aansluitingen op het gebied van gas, water en elektriciteit. Niets is vervelender dan voor elke aansluiting naar een apart loket te moeten. Hoe bundelt Mijnaansluiting.nl de krachten en voorzien ze in één loket, zodat zowel de afhandeling voor klanten als voor de organisaties soepel verloopt?

De aanpak:  Kirkman Company heeft mijnaansluiting.nl geholpen bij het ontwerpen en inrichten van een lange termijn samenwerking binnen een partner-netwerk. Daarbij lag de focus op het verbinden en begeleiden van alle partijen én belangen in de uitvoering van de diverse samenwerkingsverbanden. Belangrijk onderdeel was de begeleiding van het management in de (persoonlijke) uitdagingen die deze reis met zich meebracht.

De uitkomst: 

• Ontwerp nieuwe samenwerkingsvorm.

• Ontwerp en realisatie veranderstrategie.

• Meerpartijensamenwerking ingeregeld en laten werken.                                  

Boskalis

Boskalis

Vraag vanuit Boskalis: Kirkman Company is gevraagd om de Boskalis IT-afdeling te adviseren m.b.t. een aantal serieuze uitdagingen: Hoe blijven we relevant voor interne en externe klanten? Hoe verminderen we de complexiteit van IT? Hoe benutten we nieuwe vormen van technologie? Hoe zorgen we voor een organisatie met de juiste mensen op het juiste moment op de juiste plek?

De aanpak: Kirkman Company heeft samen met Boskalis een nieuw sourcing- en delivery model ontworpen en dit vervolgens ook gerealiseerd: nieuwe leveranciers zijn geselecteerd en gecontracteerd en de interne IT-organisatie is opnieuw ingericht. Samen met het managementteam is een veranderprogramma ontworpen en succesvol uitgevoerd..

De uitkomst: 

• Contracten met nieuwe IT-samenwerkingspartners.

• Nieuwe IT-organisatiestructuur.

• Eigen medewerkers goed geland op nieuwe plek.

• Interne klant tevreden met verbeterde dienstverlening.                                                      

Meer informatie

Wil je meer weten over onze werkwijze Strategic (out)sourcing en Partnerships?

Bekijk dan de informatie op de volgende pagina's.

Contact Joost Scheepens  Principal consultant

Joost Scheepens
Principal consultant
Practice lead
Sourcing & Partnerships

Mail of bel als je gelijk aan de slag wilt

Neem contact op via het contactformulier hieronder! Liever bellen? Ik ben te bereiken via 088 4040 400