arrow_drop_up arrow_drop_down
Smart Climate Opportunities case

Smart Climate Opportunities

Smart Climate Opportunities logo

Klimaatverandering tegengaan door verbinding

Ruud Koornstra, eerste energiecommissaris van Nederland, en APG hadden als doelstelling om klimaatverandering tegen te gaan. Zij zagen hierin een kans om technologie, wetenschap, kapitaal en het bedrijfsleven met elkaar te verbinden om zo klimaatverandering tegen te gaan. Kirkman Company werd gevraagd om samen met hen deze ambitie concreet te maken naar dienstverlening en een formeel samenwerkingsverband. Hiervoor hebben wij een publiek-private samenwerking opgezet met verschillende partners zoals Eneco, TU Eindhoven en Provincie Limburg met een passend businessmodel.

Dit samenwerkingsverband hebben we geformaliseerd in de stichting Smart Climate Opportunities (SCO). SCO biedt enerzijds een opleidingsprogramma aan voor partners en anderzijds biedt zij projectmatige aansturing bij specifieke initiatieven. Resultaten van SCO zijn o.a.: draagvlak tussen de meer dan 24 aangesloten partners voor systeemoplossingen op verschillende thema’s, zoals Pay Per Use concept op basis van Blockchain technologie, verduurzaming sociale woningbouwsector en van asbestdaken naar zonnedaken.

“In de rol van kwartiermaker heeft Kirkman Company zich als partner en uitvoerder, en vanuit hart en ziel invulling gegeven aan de opdracht. Dit voelde daarbij al heel snel niet meer als een opdracht – leverancierrelatie, maar echt als een partnership om samen invulling te geven aan het programma.”
Chris Veerkamp, Innovatiemanager APG en Operationeel Directeur SCO

Leg jouw vraagstuk aan ons voor!