Skills based economy

Arbeidsmarktkrapte of onbenut arbeidspotentieel - Waarom een skills-based economy dé oplossing is voor de arbeidsmarktkrapte.

De arbeidsmarktkrapte heeft een historisch dieptepunt bereikt: er zijn nog nooit zoveel vacatures geweest, terwijl het aantal werklozen op een recordniveau laag blijft en ook in 2023 verwachten we geen verbetering.

Tegelijkertijd is er een grote groep onbenut arbeidspotentieel. Dit heeft niet alleen een negatief effect op onze economie, maar bedreigt ook het voortbestaan van organisaties. We hebben iedereen nodig om de   energie- en woningcrisis aan te kunnen. We staan als maatschappij dan ook voor een enorme opgave. We zullen anders moeten kijken naar talent en de inzetbaarheid van mensen . Door skills en het individu centraal te stellen kunnen we een stap in de goede richting zetten.

Ook de Europese Commissie erkent het belang van skills als redmiddel voor de krapte op de arbeidsmarkt en roept 2023 uit tot “the European Year of Skills”. Een mooi startpunt om in dit jaar te beginnen. 

Download het whitepaper hieronder - geschreven door Ronald Lievens, Principal Consultant en Skills-expert -  en lees de praktische aanbevelingen om concreet met skills aan de slag te gaan in jouw organisatie. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen