Change Management

Change Management, ook wel verander management of veranderkunde genoemd, op HR IT implementaties, is de systematische veranderaanpak om HR IT implementaties te laten landen en beklijven bij organisaties en individuen binnen organisaties. Met als doel dat de HR IT implementatie gedragen wordt in de organisatie.

Hierbij staat het individu, de medewerker en manager centraal. Een HR IT implementatie is immers pas succesvol als de applicatie ook daadwerkelijk (op de juiste manier) gebruikt wordt. Het op tijd meenemen, begeleiden en laten landen en beklijven van de verandering bij het individu is hierbij belangrijk.

Essentieel voor een succesvolle HT IR implementatie is dat medewerkers en managers het grotere doel van de implementatie omarmen en deze volledig in hun DNA hebben. Dit betekent dat zij hun handelen baseren op de nieuwe manier van werken.

Wat is de HR IT Change Management Aanpak?

De HR IT Change Management Aanpak, helpt organisaties hun ambitie om HR IT implementaties te laten landen en beklijven bij organisaties en individuen binnen organisaties. De aanpak bestaat uit vier disciplines die tezamen de kern vormen van een goede change management aanpak voor een HR IT implementatie. De vier disciplines zijn: Organizational readiness, Engaged vision, Change-able individuals en Transformed organization (zoals hieronder weergegeven). De aanpak wordt specifiek ingevuld naar de behoeften van jouw organisatie en individuen.

 
Reactie plaatsen