ING

Van ‘Health Services’ naar ‘Wellbeing’

Over ING

ING behoort met ruim 9 miljoen particuliere en zakelijke rekeninghouders tot één van de grootste en meest gerenommeerde financiële dienstverleners van Nederland op het gebied van betalen, sparen, lenen, hypotheken en beleggen. De interne Arbodienst van ING bedient 14000 medewerkers in heel Nederland. De bank wordt geconfronteerd met de combinatie van een hoog verzuim en schaarste op de arbeidsmarkt.

 

Case

ING HR-Nederland heeft als ambitie de (interne) Arbodienst (focus op curatief) te transformeren naar Wellbeing dienstverlening (focus op preventie) als onderdeel van een onderscheidende Employee Experience én meer business impact. Kirkman Company werd gevraagd om een nieuw organisatiemodel te ontwerpen waarin de transformatie van curatieve, naar preventieve dienstverlening, van aanbodgestuurde naar wendbare en klantgerichte diensten te vormgeven inclusief een heldere business case.

 

Allereerst hebben wij de doelstellingen en kaders scherp gesteld met key stakeholders. Vervolgens is de AS-IS en de context in kaart gebracht en een marktanalyse uitgevoerd. Op basis hiervan zijn verschillende TO-BE scenario’s opgesteld inclusief business cases. Hieruit is door ING het gewenste model gekozen. Vervolgens zijn wij ook gevraagd uitvoering te geven aan de daadwerkelijke transformatie. Hierop hebben wij ING bijgestaan bij zowel de interne reorganisatie (incl. OR traject, werving, etc.) als de selectie, contractering en uitbesteding (transitie management) aan twee externe dienstverleners.

 

  • Wellbeing
  • Health Services
  • HR Sourcing
  • Employee Experience
  • Target Operating Model
  • Partnerships
  • Veranderen, verbeteren, vernieuwen

Leg jouw vraagstuk aan ons voor!

arrow_drop_up arrow_drop_down