HR-Target Operating Model (TOM)

De CHRO staat van allerlei kanten in de spotlights. De noodzaak om het juiste talent te werven en te behouden is belangrijker dan ooit doordat steeds meer organisaties uit dezelfde vijver vissen. Daarnaast zien we door technologie en automatiseren het werk en de werkvloer veranderen. De coronacrisis heeft onzekerheid gebracht, maar ook zaken versneld. Tegelijkertijd blijft de noodzaak om kosten effectiever te werken en blijft het een uitdaging om de toegevoegde waarde van HR over het voetlicht te brengen in de organisatie. 

 

Meer dan ooit zitten CHRO’s daarom met vragen als: Hoe draag ik bij aan strategische uitdagingen van mijn organisatie? Hoe verhoog ik de effectiviteit en efficientie van mijn HR-afdeling? En hoe doe ik dit tegen zo laag mogelijke kosten?

 

Om antwoord te geven op deze vragen moet de CHRO 'keuzes maken en kleur bekennen'. Keuzes die terugkomen in het HR-Target Operating Model. Een target operating model zegt iets over wat je doet, en hoe je het doet. We geven antwoord op de volgende vier vragen:

1. Wat maakt ons uniek?                                                                                                                                                                                                                  
2. Hoe bedienen we onze klanten/collega’s?                                                                                                                                                                      
3. Waar ligt onze toegevoegde waarde?
4. Welke inrichtingskeuzes maken we?

 

Werkwijze

Dit doen we op een digitale en datagedreven manier. Met onze maturity scan, customer journey assessment en andere digitale TOM tools verzamelen we laagdrempelig informatie en data over de huidige en gewenste situatie. Dit ondersteunen we met interactieve sessies met managers, medewerkers en HR-professionals voor verdieping, duiding en om de verhalen achter de data te horen. Op basis hiervan ontwikkelen we een HR-TOM dat optimaal aansluit bij jouw organisatie en ambities.