Klantvriendelijke en efficiënte HR-processen

door Process Mining

Na implementatie van het nieuwe HR-systeem (Workday) bleef voor kritieke HR-processen de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit achter. Voor welke processen geldt dit? En wat zijn de invloedsfactoren? 

Oplossing

Om de HR-processen na implementatie te stroomlijnen en optimaliseren hebben we Process Mining analyses uitgevoerd op zeven belangrijke HR-processen. Process Mining is een techniek die we hebben ingezet om het verloop van de bedrijfsprocessen in kaart te brengen en te analyseren op basis van logdata. Met deze techniek hebben we onderzocht welke probleemgebieden invloed hebben op de doorlooptijden en performance van kritieke processen. Verder hebben  we gekwantificeerd wat voor effect deze probleemgebieden hebben op de bezetting van de HR-afdeling en de organisatie. 


Resultaten

null Voor 7 HR-processen (recruitment - instroom - doorstroom - uitstroom - declaratie - inhuur - performance) 23 probleemgebieden in kaart gebracht.

null 28 aanbevelingen gedaan die bijdragen aan het verhelpen van het probleemgebied.

null 7 verbeterinitiatieven die een directe invloed hebben op de bezetting van de HR-afdeling

null Inzicht in doorlooptijden en foutmarges in de cruciale processen.

Thema’s voor deze transformatie

null Process Mining

null Self-Service 

null Employee experience

null Procesoptimalisatie 

null Digital analytics

“Met Process Mining hebben we uitgebreid inzicht gekregen in het functioneren van onze HR- processen. Hiermee konden we deze verbeteren op basis van feiten in plaats van meningen, en ervoor zorgen dat het uitvoeren van HR-taken makkelijk is.“

Manager HR-Services – Energie netwerkbeheerder

Interesse? Of meer weten?

Mail of bel met Daan Schuiveling - Consultant Data Experience

088 4040 400 | d.schuiveling@kirkmancompany.com