360 graden transformatie

Als CEO ben je aan zet om de veelheid aan interne en externe uitdagingen te vertalen naar jouw organisatie. Anno 2020 is het niet meer de vraag of jouw organisatie iets moet met klantbeleving, duurzaamheid, digitalisering, talent management, samenwerkingen etc. Het wordt allemaal van je verwacht om relevant te blijven op de lange termijn. Hoe creëer je een organisatie die in staat is mee te bewegen met de continue verandering terwijl je de huidige operatie ook op orde brengt en houdt? 


We zien vaak dat bovenstaande onderwerpen in isolatie aangepakt worden terwijl voor een duurzame transformatie een integrale aanpak nodig is die afdelingen overstijgt. Hoe doorbreek je bestaande patronen die ooit nuttig waren, maar nu remmend werken? En hoe benut je de vakkennis en ervaring van de mensen binnen je organisatie, zodat ook zij zich in gaan zetten voor de transformatie?


Kortom, waar begin je? Dat is precies waar wij ons op richten, de transformatie in het grotere geheel structureren en organiseren. Wij helpen bij het bepalen wat je wil bereiken (je bestemming) en vooral ook bij het vormgeven van de aanpak (het pad) en het begeleiden tijdens de reis. In co-creatie, zodat jouw medewerkers het zelf gaan doen. Je zult versteld staan wat dit met de trots binnen jouw organisatie doet!


Doel

Wij helpen je met het scherp krijgen, ontwerpen én uitvoeren van jouw transformatie, dwars door én in co-creatie met de gehele organisatie.

  •  Je ziet door de bomen het bos weer: inzicht in wat je moet doen om de gewenste transformatie te creëren;
  •  Het selecteren en toepassen van de juiste veranderstrategieën, zodat dat het deze keer écht gaat gebeuren en gaat lukken;
  •  Beweging in de organisatie doordat leidinggevenden én medewerkers inzien dat het anders kan of moet, begrijpen welke richting de organisatie op gaat en mee willen werken aan de transformatie.


Werkwijze

We doorlopen de volgende vier stappen:

1. We verkennen gezamenlijk wat de problemen zijn die opgelost moeten worden. Die staan niet op zichzelf, maar hebben vaak een effect op elkaar. De verbanden hiertussen maken we inzichtelijk. Daarbij focussen we niet alleen op wat er zichtbaar is, maar brengen we ook gedragspatronen naar boven.

2. Naast het helder hebben van wat er speelt in jouw organisatie, is het van belang om te weten waar je naartoe wilt ontwikkelen. Wat is je ambitie? Wat doet jouw organisatie in de toekomst? Hoe werken jullie binnen (of misschien zelfs wel buiten) deze organisatie? Op welke kansen en ontwikkelingen wil je inspelen?

3. Wat zijn de knoppen waar je aan moet draaien om de hele organisatie in beweging te krijgen? Vaak zijn dit er minder dan je vooraf verwacht. De integrale benadering zorgt ervoor dat duidelijk wordt dat vanuit verschillende afdelingen of aandachtsgebieden er vergelijkbare problemen of patronen zijn. Die kunnen dan gezamenlijk aangepakt worden. Hierdoor is de transformatie ook duurzamer. Je hebt namelijk geen last meer van onderdelen in het systeem die nog niet meegegaan zijn in de transformatie en het oude systeem in ere houden.

4. Dit is het moment om je pad vast te stellen en de reis te starten. Wij laten je niet alleen met een mooi rapport, maar helpen je gedurende de reis  waar nodig. Dit kan betekenen dat wij delen van de uitvoering voor onze rekening nemen, maar vooral dat wij de ambassadeurs die in jouw organisatie verantwoordelijk zijn voor de transformatie begeleiden en coachen. Verandering kost tijd en doet soms pijn, maar als je het vol weet te houden brengt het die relevantie waar je naar op zoek bent. Wij kennen de fases waar je doorheen gaat en begeleiden je door dit proces.