360 data sense

Hoe presteert mijn organisatie vanuit het oogpunt van alle zes de stakeholders? Hoe kijkt de buitenwereld tegen mijn organisatie aan? Met de 360 stakeholder impact scan geven wij klanten een eerste blik rondom deze vragen op basis van open en publieke data. 

 

Doel

Onderzoeken wat het stakeholderperspectief is op jouw organisatie en dit perspectief omzetten in interventies om de impact op (een of meerdere van) de zes stakeholders te verhogen. 

 

Werkwijze 

Om stakeholderrelevantie voor organisaties te duiden maken we gebruik van text mining. Text mining is de verzamelnaam voor het inzetten van algoritmes om grote hoeveelheden tekstmateriaal te verwerken en te analyseren. Door middel van web scraping halen we geautomatiseerd tekstmateriaal binnen en beheren we een database van nieuwsartikelen, jaarverslagen en social media feeds. Deze bronnen scannen we vervolgens op relevante topics binnen de verschillende stakeholdergebieden. Dit scannen doen we door middel van Natural Language Processing (NLP) technieken en algoritmes. We scannen woorden die verwant zijn aan relevante topics voor de zes stakeholders en aggregeren we het sentiment per stakeholdergebied.