Kirkman Company haalt People On Point naar Nederland
13 december 2018 

Kirkman Company haalt People On Point naar Nederland

Baarn, 13-12-2018 – Klantbeleving is voor veel organisaties het nieuwe wapen in de strijd om de klant. In het huidige digitale tijdperk wordt de rol van de medewerker op de klantbeleving nog wel eens vergeten. Dat terwijl juist in deze rol veel (onbenut) potentieel ligt. Uit onderzoek blijkt dat medewerkerstevredenheid leidt tot verhoogde klanttevredenheid (Guzman, Rodriques en Manautou 2004, Hoseiong en Beomjoon 2012). Tevreden is echter niet hetzelfde als betrokken. Tevreden neutraliteit onder medewerkers kost geld. Genoeg reden dus om te investeren in het betrokken maken van uw medewerkers op de klantbeleving.

Over het gedachtegoed en de aanpak: De 8 gouden regels

People on Point biedt een andere kijk op menselijk kapitaal en medewerkersbetrokkenheid. Aan de basis van die visie ligt de jarenlange ervaring die de oprichters op deden op het vlak van klantenbinding en klantrelaties. Het concept is gecreëerd als end-to-end aanpak dat principes uit klantbetrokkenheid toepast om de medewerkersbeleving te versterken, niet-aangeboord potentieel te kanaliseren en te benutten en een gezamenlijke visie te creëren voor de organisatie. De grootste troef van welke organisatie dan ook zijn de medewerkers. Om de medewerkersbetrokkenheid te versterken werkt People on Point op basis van 8 gouden regels, gebaseerd op strategieën voor klantbetrokkenheid die hun effect reeds bewezen hebben:

  1. Prove your promise
  2. Personalise to retain
  3. Tell a story
  4. Show recognition
  5. Develop a lasting relationship
  6. Respect and empower
  7. Build your tribe
  8. Cultivate pleasure

People On Point: Medewerkerstevredenheid als input voor klantbetrokkenheid en bottom line impact

De van oorsprong Belgische onderneming People on Point, opgericht in 2016, ontwikkelde een zeer specifieke methode die organisaties beter laat presteren door de betrokkenheid van medewerkers te vergroten en klanten maximaal tevreden te stellen. Hiermee wordt organisaties een nieuwe standaard geboden om te bouwen aan klantbeleving en loyaliteit en wordt de medewerkersbetrokkenheid naar een hoger niveau getild. Het resultaat? Meer bottom line impact.

People on Point is opgericht door Erik Perey, een Fransman die één van de belangrijkste adviesbureaus in luxury & hospitality businesses in Europa leidde en Christian Salez, een Belg en ex CEO van enkele toonaangevende luxebedrijven waaronder Delvaux. Al meer dan twintig jaar helpen zij internationale organisaties om hun waarde te vergroten door klanten aan te trekken, blij te maken en te behouden. People on Point is reeds succesvol in België en Frankrijk. Daar deelt zij haar knowhow met uiteenlopende klanten zoals Air France, Nespresso, Le Royal Mansour, G4S en Orange. In samenwerking met Kirkman Company wordt nu People On Point Nederland gelanceerd. Kirkman Company transformeert organisaties naar 100% relevantie voor alle stakeholders. Door People On Point naar Nederland te halen geeft zij nog gerichter invulling aan de ambitie om organisaties relevanter te maken voor hun klanten en medewerkers en slaat zij de brug tussen medewerkersbetrokkenheid en klantbeleving.

De oprichters over People on Point Nederland

Roy Klaassen
Founding Partner People On Point Nederland  & Managing Partner Kirkman Company
“Kirkman Company transformeert organisaties naar 100% relevantie voor alle stakeholders. Door People On Point ook naar Nederland te halen, kunnen wij nog gerichter invulling geven aan onze ambitie om organisaties meer relevant te maken voor hun klanten en hun medewerkers. De jarenlange ervaring van de oprichters in hospitality & luxury in combinatie met de reeds bewezen aanpak van People On Point in o.a. België en Frankrijk, maakt dat ik geloof dat dit een unieke propositie is voor de Nederlandse markt ”

Christian Salez
Founding Partner People On Point
“Nederland telt vele bedrijven en organisaties die internationale ambities koesteren en invullen of de globalisering en digitalisering in hun sector ondergaan. Teneinde deze transformaties succesvol te begeleiden zijn we overtuigd dat we hen kunnen helpen om op een tastbare en pragmatische manier niet alleen in te zetten op het “kunnen’ van de medewerkers, maar op het “willen”. Alleen hierdoor kan men dankzij het menselijke kapitaal daadwerkelijk vandaag en morgen het verschil op een impactvolle en relevante manier maken naar businessresultaten toe.”

Wil je meer weten over het gedachtegoed of ben je benieuwd hoe de aanpak van People On Point jouw organisatie kan helpen? Stuur een bericht naar welkom@peopleonpoint.nl en wij nemen contact met je op. Ook kun je uiteraard een kijkje nemen op de website: www.peopleonpoint.nl.

Over de schrijver
Hallo Ik ben Roy, Managing partner bij Kirkman Company
Reactie plaatsen